čt., 29. září 2016 18:10

Házenkáři Zubří přehráli mistry z Plzně

Zubří – Ve šlágru čtvrtého kola extraligy přivítali zuberští házenkáři na své palubovce trojnásobné mistry z Plzně. Plzenští, kteří se v následujících dvou měsících budou muset obejít bez své opory Škvařila, i přes úspěšnou stíhací jízdu ve druhém poločase nakonec nezvládli koncovku a poprvé v sezóně tak prohráli 29:31.

Zajímavou a vyrovnanou podívanou sliboval duel aktuálně třetího Zubří a dosud neporažené Plzně, která zvládla středeční dohrávku třetího kola na Dukle. V netradičním sobotním čase mohli však diváci v zuberské hale, či doma u televizních obrazovek sledovat povedený start domácích. Ti sice v úvodu duelu prohrávali 1:2, jenže od stavu 3:3 bylo na hřišti jen jedno mužstvo a to zuberských, kteří si vypracovali nejprve pěti, později dokonce nejvýraznější devítibrankový náskok (17:8). V závěru prvního poločasu hosté ještě odmazali manko o tři branky a do kabin se tak šlo za stavu 18:12 pro Zubří.

Po změně stran však na palubovku vlétli plzeňští jako vyměnění. Povedlo se hned zkraje druhé půle domácí dostat pod obrovský tlak. Mezi desátou a šestnáctou minutou se hostům povedlo skórovat hned pětkrát, kdežto domácí dali pouze jednu branku (24:23). Plzeň dokázala vzápětí stav utkání srovnat a hned na to se dostala dokonce i dvakrát krátce do vedení. Už se zdálo, že tato patnáctiminutovka Zubří položí a Plzeň je po dlouhé době porazí. Jenže poslední desetiminutovka patřila domácím, které podržel střídající gólman Orság a porazili tak Talent Plzeň i ve třetím utkání v řadě za sebou 31:29.

Spokojen tak mohl být po utkání trénér Zubří Andrej Titkov. „V prvním poločase nám vycházelo téměř vše. Ke druhému poločasu budu mít vážný pohovor, takhle to neprojde, to už je druhá sezóna,“ shrnul utkání Titkov. To hostující trenér Šetlík spokojen být nemohl zejména s první půlí. „Rozhodlo to, že jsme první poločas prohráli o šest gólů, to se pak těžko vrací zpátky. Nebyli jsme tak agresivní v obraně a v útoku jsme neproměnili šance," řekl po zápase.

Zobrazeno 1904 krát
Naposledy upraveno: st., 10. duben 2024 20:41
Pro psaní komentářů se přihlaste