po., 27. listopad 2017 18:37

HIM naposledy

HIM HIM Zdroj: Fórum Karlín
Praha – Finská kapela HIM naposledy vystoupí v Praze, a to v rámci svého posledního turné s názvem Fairwell Tour 2017. HIM se přijedou rozloučit s českými fanoušky v sobotu 2. prosince do Fóra Karlín. Svoji kariéru ukončují po 26 letech na hudební scéně.

V březnu tohoto roku oznámili konec kariéry. V oficiálním prohlášení kapely stojí: "Po čtvrt století plném lásky a metalu nastal čas říct sbohem. Dokončili jsme kresbu, vyřešili hádanky a otočili klíči. Děkujeme. Koncem roku 2017 budeme opět vypuštěni do divočiny. Ještě než se tak stane, velmi rádi Vám dáme šanci užít si ještě alespoň jednou živé vystoupení ve službách 'Jeho veličenstva'. Nepůjde o žádnou smuteční slavnost, ale o oslavu love metalu v celé jeho kráse."

Tour se koná ve 14 zemích světa a zazní na nich veškeré hity kapely HIM. "Čeští fanoušci se mohou těšit na výběr z celé bohaté diskografie finské kapely. Rozhodně by tak neměly chybět hity Join Me, Pretending, In Joy And Sorrow, The Funeral of Hearts, Right Here in My Arms nebo Gone with the Sin," uvedl pořadatel Pavlovič.

Kapela HIM, jejíž název je zkratkou slov His Infernal Majesty, vznikla v Helsinkách v roce 1991, když se dala dohromady trojice Ville Valo, Mikko Lindström a Mikko Paananen. Tato trojice spolu vydržela celou kariéru. Kapela nabídla světu nový žánr zvaný love metal, když spojila metal, goth a hard rock.

S vydáním alba Razorblade Romance nastal i obrovský úspěch především díky singlu "Join Me In Death", který kapele otevřel dveře po celé Evropě. V roce 2005 se s vydáním alba Dark Light dostala do podvědomí fanoušků v USA a v Británi, odkud si jako první finská kapela přivezla zlatou desku za prodané hudební nosiče. Poslední desku "Tears On Tape" vydala v roce 2013. Tato deska má být podle samotné kapely návratem do období desky „Love Metal“ z roku 2003.

V České republice kapela vystoupila hned několikrát. Českým fanouškům zahráli například v roce 2003 na festivalu Masters of Rock ve Vizovicích, v roce 2014 se představili na festivalu Benátská a rok předtím koncertovali v Praze ve Velkém sále Lucerny. Před dvěma lety se objevili se svojí poslední deskou v pražském klubu Roxy.

 

Zobrazeno 1886 krát
Naposledy upraveno: po., 27. listopad 2017 23:07
Pro psaní komentářů se přihlaste