so., 3. prosinec 2016 12:41

Hledá se nejkrásnější žena světa

Natálie Kotková Natálie Kotková Zdroj: Lukáš Dvořák
Washington, D.C. - Celosvětová soutěž Miss World a její 66. ročník odstartoval 1. prosince 2016 v americkém Washingtonu, D.C. takzvaným Opening Ceremony. Finálový večer se sice odehraje až 18. prosince, ale všech 119 soutěžících z celého světa je už na místě a poctivě se připravují na galavečer, který proběhne v MGM National Harbor, v Marylandu.

Během finálového večera uvidí diváci dívky v různých disciplínách, jako je například novinka z loňského roku pod názvem Multimedia, kde dívky musí předvést orientaci ve 3 typech médií: sociální, národní a také orientaci v televizním vysílání. Další částí je talentová disciplína, kde soutěžící mohou zazářit ve věci, ve které vynikají. Porota však bude přihlížet také na prezentaci na jevišti a na sebevědomí dívek během vystoupení. Říká se, že Miss World není jen o kráse, ale také o pomoci ostatním, a tak jednou z disciplín je také Beauty with a Purpose, kdy se každá soutěžící účastní charitativních činů ve své zemi a jeden z nich poté odreprezentuje na Miss World. Vítězný projekt této disciplíny odmění porota částkou 10 000 dolarů, které mají pomoci dalšímu rozvoji.Po těchto takzvaných „challenges“ přichází na řadu rozhovory, zábava a také ocenění v kategorii People’s Choice Award Winner a v neposlední řadě porota nakonec znovu vyzve soutěžící, aby sdělily světu své poslední myšlenky. Poté už zbývá jen čekat, která z nich se stane vítězkou Miss World pro rok 2016.  

Naši republiku bude letos reprezentovat dvaadvacetiletá Natálie Kotková. Rodačka z Liberce je nejen českou zástupkyní na Miss World 2016, ale také úspěšnou blogerkou, která letos vyhrála v soutěži Czech Blog Awards kategorii Life. Kromě blogu a modelingu také ráda cestuje, poznává nové lidi, věnovala se tancování a tvrdí o sobě, že je velice upovídaná. Celý její pobyt na Miss World sdílí s lidmi na Instagramu a dalších sociálních sítích.

Miss World založil Eric Morley roku 1950 ve Velké Británii a její první ročník proběhl na podzim roku 1951. Jde o velice podobnou soutěž jako Miss Universe, která také vybírá nejkrásnější dívku z celého světa. Taťána Gregor Kuchařová byla historicky první Češkou, která tuto soutěž, a to v roce 2006, vyhrála.

Zobrazeno 2108 krát
Naposledy upraveno: ne., 4. prosinec 2016 16:43
Pro psaní komentářů se přihlaste