po., 12. listopad 2018 15:55

Hledání nového trenéra Realu Madrid skončilo

Santiago Bernabeu Santiago Bernabeu Zdroj: https://commons.wikimedia.org
Ani Conte nebo Wenger, na lavičku královského klubu minimálně do konce sezóny znovu usedne dosavadní dočasný trenér Santiago Solari. Bývalý trenér madridské rezervy se klubu ujal po porážce v El Clásicu a propadu na deváté místo. V pondělí informaci o angažování rodáka z argentinského Rosária potvrdil Španělský fotbalový svaz pro stanici ESPN.

Madrid – "Všechno je v pořádku. Real Madrid vypracoval jeho kontrakt a nejsou s tím žádné problémy,'' uvedl Španělský fobalový svaz. Argentinský trenér k bílému baletu původně přišel na pozici dočasného kouče, ve které však podle španělských regulí nemůže působit déle než patnáct dní. Realu se pod Solarim zatím daří, když pod jeho vedením vyhrál všechny čtyři zápasy včetně toho v Plzni v poměru 5:0. Po posledním zápase proti Celtě Vigo, který jeho svěřenci vyhráli 4:2, je Real na na šestém místě se ztrátou čtyř bodů na první Barcelonu. Během působení nástupce Zidana, Juliena Lopeteguiho, tým stanovil nový rekord 481 minut bez gólu, kterou ukončil proti Levante v zápase, který ovšem také prohrál 2:1. Působení bývalého trenéra španělské reprezentace Lopeteguiho na lavičce Realu skončilo sérií pěti proher ze sedmi zápasů.

Dvaačtyřicetiletý Solari je bývalý hrač Realu Madrid, v jehož dresu nastoupil na pozici levého záložníka. Odehrál mezi lety 2000 a 2005 131 zápasů a vstřelil v nich deset gólu. Hrál rovněž v dresu městského rivala Atlética a Interu Milán. V argentinské reprezentaci odehrál jedenáct zápasů. Kariéru ukončil v roce 2011.

Zobrazeno 1807 krát
Naposledy upraveno: út., 13. listopad 2018 10:29
Pro psaní komentářů se přihlaste