po., 4. listopad 2019 21:52

Hokejisté Univerzity Palackého sice na lídra nestačili, čelo tabulky však mají stále na dosah

Olomoučtí akademici se povzbuzují Olomoučtí akademici se povzbuzují Zdroj: Nikol Tótová
Praha - Hráči univerzitního týmu vyrazili v neděli k zápasu sedmého kola univerzitní ligy ledního hokeje, ve kterém vyzvali lídry tabulky Engineers Prague. V zápase, který byl přímým soubojem o první místo tabulky, byli šťastnější domácí a reprezentanti Univerzity Palackého tak poprvé v sezoně nebrali ani bod.

Již od prvních minut byl k vidění hokej plný osobních soubojů, který vyústil hned ve třetí minutě faulem jednoho z hostujících obránců a hanáci se tak museli vyrovnat s první přesilovou hrou Engineers. Zásluhou nejen hostujícího brankáře Ovčařiho však úvodní tlak domácích brankou neskončil a hra se vyrovnala. Šance byly k vidění na obou stranách, ať už v podání nejlepšího střelce pražanů Chlouby, tak několik dobrých střeleckých pokusů hráčů z Olomouce, kterým se povedlo hráče z hlavního města několikrát zatlačit, zejména v přesilovkách.

Gólu se diváci dočkali až ve druhém dějství, do kterého oba týmy nastoupily opět ve velkém tempu. Když už to vypadalo, že hráči HC UP zamknou domácí v obranném pásmu při přesilovce, stal se přesný opak. Hned po buly se hokejisté z Prahy dostali do útočného pásma a po nedorozumění v olomouckých obranných řadách se jim podařilo dostat puk za Ovčařiho záda. Hra se po prvním gólu více otevřela a k vidění bylo více šancí na obou stranách. Závěr druhé třetiny však patřil hostujícímu celku, který se dostal díky tlaku do několika přesilových her, z nichž však ani jednu nevyužil a do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Do závěrečné třetiny nastupovali hosté v početní výhodě, kterou se jim podařilo využít ve chvíli, kdy našel hostující kapitán Hajšman na modré čáře Pavla Skopala, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě a srovnal tak stav utkání na 1:1. V následujících minutách se hra opět přelévala od jedné brány ke druhé, stále více však šla znát lepší kondiční připravenost Engineers. Těm se podařilo proměnit závěrečný tlak ve vedoucí gól necelých deset minut před koncem. Pokusy olomouckých o závěrečný tlak a vyrovnání utnul tři minuty před koncem Kánik. Skóre se už do konce nezměnilo a po závěrečné siréně svítilo na tabuli 3:1.

Výsledek utkání posunul HC UP až na třetí místo tabulky za Engineers Prague a HC Masaryk University, olomoučtí mají však jeden zápas k dobru a mohou tak stále zamíchat pořadím na prvních třech místech tabulky.

Další utkání čeká borce v modrobílých dresech 11.11. na domácím ledě proti Ostravskému celku, který bude chtít napravit prohru z prvního vzájemného zápasu, kdy Olomouc zvítězila 3:1.

Zobrazeno 1425 krát
Naposledy upraveno: st., 6. listopad 2019 19:52
Pro psaní komentářů se přihlaste