čt., 22. březen 2018 14:44

Hokejisté Univerzity Palackého zakončili premiérovou sezónu výhrou na domácím ledě

University Shields Olomouc 2017/2018 University Shields Olomouc 2017/2018 Zdroj: https://www.facebook.com/hcpalackyuniversity/
-        Olomouc - Tým University Shields Olomouc zažil premiérovou sezónu v mezinárodní Evropské univerzitní hokejové lize (EUHL). Nově složený tým pod vedením kouče Zbránka v ní rozhodně ostudu neudělal. V posledním utkání celé sezóny tento týden na domácím ledě porazil v prodloužení tým z Trenčína.

Celek Univerzity Palackého z Olomouce pod oficiálním názvem „University Shields Olomouc“ se dal dohromady těsně před začátkem premiérové sezóny. Celý tým se poprvé sešel čtrnáct dní před prvním ligovým utkáním a měl k dispozici pouhé dva společné tréninky před začátkem ostré sezóny. Tento úvodní zápas i přesto Shields vyšel na výbornou. Olomoučané cestovali do Brna, aby se střetli s dalším letošním nováčkem, týmem Cavaliers Brno. A stálo to za to. Shields ve svém historicky prvním utkání v Brně vyhráli 5:0 a po prvním kole sídlili na čele tabulky. To však bylo na dlouhou dobu vše. Dalších deset zápasů v řadě totiž šel tým z Hané od porážky k porážce a to jej odsoudilo v premiérové sezóně k boji o místa na úplném chvostu tabulky a o účasti v play-off ani nemohla být řeč.

Přesto hokejisté Shields dál reprezentovali univerzitu hrdě a naplno bojovali v každém ze zbývajících utkání. A přineslo to své ovoce. Největší úspěch sezóny zapsali na začátku února, když se vydali k utkání na led vysoce favorizovaných Akademiků Plzeň. Proti týmu, který si v minulých sezónách připsal spousty výrazných úspěchů, Shields zvítězili 5:2 a celý tým se tak upevnil v přesvědčení, že to opravdu stojí za to. Poté sice opět přišlo několik neúspěchů, ale sezónu zakončili hráči pod vedením trenéra Zbránka stejně tak, jako ji začali. Na domácím ledě, který se nacházel po celý čas sezóny v Uničově, porazili v prodloužení 2:1 celek z Trenčína. V prodloužení o tomto úspěchu rozhodl svou šikovností Petr Lainka.

V konečné tabulce východní divize EUHL skončili University Shields Olomouc těsně na posledním místě. Už nyní však brojí na příští sezónu, ve které by se rádi probojovali do play-off. Letošní vyřazovací boje jsou nyní v semifinálové fázi. Ve hře o titul stále zůstávají Diplomats Pressburg a Paneuropa Kings, tedy oba týmy z hlavního slovenského města. Dále pak tým UMB z Banské Bystrice a jediným českým týmem, který narušuje slovenskou nadvládu, je celek Univerzity Karlovy z Prahy. Ten letos bojuje už o svůj čtvrtý celkový triumf ve východní části EUHL.

Evropská univerzitní hokejová liga byla založena v roce 2013 a rozdělila se do čtyř divizí. Týmy z tuzemska patří do divize východní. V první sezóně se této divize EUHL účastnilo pouhých šest týmů a prvními držiteli titulu se stali hokejisté z Karlovy Univerzity v Praze. V letošní sezóně se rozrůstající východní divize účastní už třináct týmu z pěti zemí. Své zástupce má v soutěži Česko, Slovensko, Polsko, Rakousko a Maďarsko.

Zobrazeno 2100 krát
Naposledy upraveno: čt., 22. březen 2018 15:14
Pro psaní komentářů se přihlaste