út., 24. říjen 2017 20:40

Hostující extraligové celky ukradly domácím tři body

HC Oceláři Třinec vs. HC Vítkovice Ridera HC Oceláři Třinec vs. HC Vítkovice Ridera Zdroj: www.hc-vitkovice.cz
Třinec - Úterní program Tipsport Extraligy ledního hokeje nabídl pouze dva zápasy. První zápas představil tradiční derby Třince a Vítkovic. V případě vítězství Ocelářů by se mohli třinečtí posunout na první místo tabulky. Další zápas nabídl bitvu Sparty s Plzní. Z obou zápasů nakonec těžili hostující celky. Plzeň i Vítkovice si od svých soupeřů odvezly tři body.

Vyrovnané derby rozhodl Jan Výtisk

Zápas lépe rozehráli domácí Oceláři. V první minutě zápasu střílel do prázdné branky Roth, rozhodčí ale pískal postavení útočícího hráče v brankovišti. První gól patřil hostům. Vítkovičtí si vytvořili tlak a střelou z mezikruží dostal svůj tým do vedení Ondřej Roman. Domácí odpověděli rychle a v polovině páté minuty vyrovnával Milan Doudera. V půli třetiny strhli třinečtí výsledek na svou stranu. Vladimír Dravecký zvyšoval střelou z voleje. Ani vítkovičtí ale na odpověď nečekali dlouho. V půli dvanácté minuty srovnával Petr Trška. Druhou část začali lépe domácí a tentokrát z toho i těžili. Milan Doudera vstřelil svůj druhý gól a vrátil třineckým vedení. Srovnávací gól padl z hole vítkovického Davida Květoně necelé čtyři minuty před koncem třetiny. Do třetí části se šlo tedy také za nerozhodného stavu. Po několika gólových šancích na obou stranách přišla pro domácí studená sprcha. Na 4:3 zvyšoval Jan Výtisk. Vítkovičtí si své vedení pohlídali až do konce zápasu a toto derby ovládli.

Méně atraktvní utkání zvládla lépe Plzeň

V zápase Plzně se Spartou museli diváci na první vážnější šanci čekat až do poloviny první třetiny. Plzeňský Jan Schleiss na pravém kruhu nic nevymýšlel a rovnou pálil na bránu a poslal svůj tým do vedení. Druhý gól Plzně padl z hole domácího kapitána. Nejdřív se nastřelený puk odrazil od Straky, následně si gólman nevšimnul, že puk zůstal ležet vedle něj. Do branky ho nechtěně srazil Forman. Druhý gól si připsal Straka. Začátkem druhé třetiny vystřídala Sparta Aittokallia za Davida Honzíka. Jinak druhá třetina nenabídla příliš atraktivní hokej. Diváci se v této části gólu nedočkali. V půli sedmé minuty třetí třetiny nedošlo podle oficiálních údajů k jediné střele na branku. Druhá polovina třetiny nabídla o poznání atraktivnější hokej. Sparťanští téměř pět minut před koncem odvolali brankaře. Nic z toho ale ke kontaktnímu gólu nevedlo a s Plzní prohráli 2:0.

 

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 3:4

Branky a nahrávky: 5. M. Doudera, 11. Dravecký (Marcinko, Martin Růžička), 21. M. Doudera (Krajíček) – 4. O. Roman (Klok), 12. Trška (Kolouch, Tybor), 36. D. Květoň (O. Roman), 53. Výtisk (Trška, Tybor)

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 0:2

Branky a nahrávky: 10. Schleiss (Mertl, L. Kaňák), 17. Straka

Zobrazeno 2034 krát
Naposledy upraveno: st., 25. říjen 2017 14:49
Pro psaní komentářů se přihlaste