ne., 21. duben 2019 15:09

Irácká vláda zakázala hry Fortnite a PUBG

Logo PUBG Logo PUBG Zdroj: Reuters
Bagdád – Vláda v Iráku se tuto středu rozhodla zakázat populární herní tituly Fortnite a Playerunknown's Battlegrounds (PUBG). Důvodem je údajný negativní vliv na mladší část populace.

„Co získáte tím, že v PUBG zabijete jednu, či dvě osoby? Není to hra o inteligenci, nebo vojenská simulace, která by vás naučila bojovat,“ napsal ve svém dopise pro Iráckou vládu generál milice armády Mahdi Muktada as-Sadr. Ta na něj reagovala velmi rychle a zakázala nejen zmiňované PUBG, ale i jemu podobnou, a ještě populárnější hru Fortnite. Obě tyto hry mají podle tamní vlády velmi negativní vliv na zdraví, kulturu a bezpečí obyvatel.

Podle zpráv od agentury Reuters jsou reakce na toto vládní rozhodnutí vesměs negativní, nicméně nejen kvůli tomu, že si lidé nemohou zahrát Fortnite.  Hlavní důvod je, že jsou lidé nespokojení s postavením priorit, jaké jejich vláda má. Irák má mnoho problémů, které vláda slíbila co nejdříve vyřešit. Mezi ně patří mimo jiné násilnosti sektářských fanatiků a politická nestabilita. Nic z toho se od zasedání parlamentu v září 2018 nevyřešilo. Právě kvůli tomu nabyli obyvatelé Iráku dojmu, že je tamní vláda neschopná řešit opravdu důležité věci.

Irácký zákaz přišel chvíli po zákazu PUBG v Nepálu. Tam si zatím lidé Fortnite stále zahrát mohou.

Zobrazeno 1375 krát
Naposledy upraveno: ne., 21. duben 2019 15:56

Související články

PUBG Global Championships 2021 právě běží
PUBG Global Championships 2021 právě běží
  st., 8. prosinec 2021 21:44
Hraním karet k milionovým výdělkům
Hraním karet k milionovým výdělkům
  st., 23. červen 2021 14:29
Papež František v zemi biblických předků
Papež František v zemi biblických předků
  po., 8. březen 2021 22:08
Pro psaní komentářů se přihlaste