so., 16. duben 2016 09:36

Hudebních akcí bude letos na Vyškovsku o poznání méně

Vyškovsko - Zámek Slavkov-Austerlitz poprvé v letošním roce uspořádá českou verzi slovenského TopFestu, ale jinak je nabídka oproti minulým rokům skromnější. Festival Žán z Vážan nabídne jen jednu známou kapelu a bučovické Rockové školy nevystoupí vůbec. 

Ačkoliv je již duben a hudební festivaly jsou v mnohých městech plánovány měsíce dopředu, Vyškovsko nemá napevno domluveny kapely. S jistotou může říct, že 11. června se v areálu slavkovského zámku uskuteční na slovensku tradiční TopFest, v rámci kterého vystoupí Chinaski, Čechomor či Miro Žbirka. Atmosféra zámeckého parku je úžasná, organizátoři se však obávají kritiky obyvatel Slavkova. V několika posledních letech zde koncerty nebyly, právě kvůli četným stížnostem na hluk.

Studenstský festival Jarňáles, plánovaný na 30. dubna, také nezní takovými jmény jako například vloni. Uskuteční se v klubu Bombastic a přilehlých Smetanových sadech, vystoupí třeba domácí DJ Nasty nebo deathmetalová skupina Gamballe. 

Do Vážan u Vyškova se vrátí Žán z Vážan fest, s podtitulem Zpět ke kořenům. Vrámci tohoto festivalu zahraje jen jedna známější kapela, a to Ptakustik. "Řekni jsme si, že si od velkého a náročného festivalu ve Vyškově dáme pauzu. Dopoledne se uskuteční turnaj v nohejbalu a sejdeme se s kamarády, kteří znali Honzu, po němž mé festival jméno," uvedl Tomáš Omelka, jeden z pořadatelů. Kvůli komornější atmosféře a skromějšímu programu však může přijít kdokoliv a zaplatit jen dobrovolné vstupné. 

Již tradiční rockový Rousfest 20. srpna v Rousínově připraví scénu pro kapely jako Harlej či Doga. Spoupiska však není, a ještě dlouho nebude, kompletní, těšit se tak můžeme minimálně na několik místních kapel. 

 

Areál vyškovského pivovaru, ve kterém se vloni uskutečnil jedinečný Majáles, na kterém vystoupili například Prago Union, však ještě jasno nemá. Majálesový i rockový festival se chystá, kvůli neznámému termínu a nejasným vystupujícím však organizátoři zatím mlží. 


Zdroj: http://vyskovsky.denik.cz/zpravy_region/punkeri-pokrti-sve-prvni-album-slavkov-sazi-s-topfestem-i-na-chinaski-20160416.html
 

 

Zobrazeno 2047 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:29
Pro psaní komentářů se přihlaste