po., 15. březen 2010 20:41

Huňa skolil Příbram

V 19. kole fotbalové Gambrinus ligy se na Andrově stadionu střetla moravská Sigma Olomouc se středočeskou Příbramí. Domácím však paradoxně k výhře výrazně pomohl hostující kapitán Huňa, který se za stavu 1:1 nechal zbytečně vyloučit, čímž poslal svůj tým do oslabení. Tohoto oslabení dokonale využil třetí nejlepší střelec ligy, Pavel Šultes, který dvěma góly zařídil vítězství Hanáků 3:1.

Hanáci si v posledním kole neporadili s pražskými Bohemians 1905. Tato porážka je stála důležité body v boji o pohárová umístění. Proto museli v duelu proti Příbrami hrát na sto procent a nechat si kompletní bodovou nadílku na Moravě. Ke třem bodům jim ale výrazně pomohli hosté. Nejprve si ve dvanácté minutě dal Nohýnek ukázkový vlastní gól. Po nádherném lobu hlavou za svá záda překonal hostujícího gólmana, který se snažil balon ještě vypíchnout ven, avšak marně. Za tuto trefu ho příbramský trenér Karol Marko doporučil do rubriky „Borec na konec“.

Středočeši se z první branky dokázali ještě vzpamatovat, když ve 40. minutě srovnával Hušbauer. To byl ale poslední světlý moment hry Příbrami. V 56. minutě totiž kapitán hostí Huňa obdržel druhou žlutou kartu za zbytečný faul a předčasně se poroučel do sprch. Po jeho odchodu nebyla již Příbram schopná vzdorovat stupňujícímu se Hanáckému tlaku a ve dvaašedesáté minutě opět inkasovala. Po centru se prosadil Pavel Šultes. Tentýž hráč se zapsal mezi střelce i o tři minuty později, když po centru Ordoše opět uklidil míč do branky hostí. Šultés se trefil v lize již posedmé, což ho řadí na třetí místo v tabulce střelců. K ceně Josefa Bicana má nejblíže mladoboleslavský Marek Kulič, který má na svém kontě již deset úspěšných zásahů.

Hanáci si tak po minulé porážce s Bohemkou napravili reputaci a zdolali Středočechy 3:1. Přestože Sigma byla aktivnějším týmem, měla úlohu poměrně usnadněnou. Přesto si však tři body zasloužila.

Sestavy:

SK Sigma: Lovásik - Janotka, Komárek, Dreksa, Heidenreich - Rossi, Ordoš, Bajer - Petr (83. Štěpán), Šultes (71. Schulmeister), Hubník (89. Nuc)

FK Příbram: Krbeček - Plašil, Nohýnek, Štochl, Pleško - Klesa (76. Fantiš), Hušbauer (70. Rodrigues), Tarczal, Pilík (70. Wágner), Huňa - Jirouš

Zobrazeno 2238 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:38
Pro psaní komentářů se přihlaste