ne., 13. říjen 2019 12:45

Hvězdy začaly tančit

Logo desáté řady Stardance Logo desáté řady Stardance Zdroj: Česká televize
Praha - V sobotu 12. října začala jubilejní desátá řada taneční televizní soutěže Stardance...když hvězdy tančí. Pořad vysílá Česká televize už od listopadu 2006. Show se účastní deset tanečních párů, které spolu soutěží ve večerech plných zábavy, tance a elegance.

Jeden z páru je známá osobnost – herec, zpěvák, sportovec apod. Druhý je profesionální tanečník. Letošními osobnostmi jsou bývalá biatlonistka Gabriela Koukalová, youtuber Karel „Kovy“ Kovář, rybář Jakub Vágner, zpěvačka Tonya Graves, moderátorka Nora Fridrichová, spisovatelka Radka Třeštíková, hudebník Xindl X a herci Miroslav Hanuš, Matouš Ruml a Veronika Khek Kubářová. Každý pár je představen v medailonku, který diváci uvidí před vystoupením daného páru. Tanečním večerem jako pokaždé diváky provází moderátorské duo Marek Eben a Tereza Kostková, které jako obvykle hýří vtipem. Výkon párů hodnotí letos pozměněná porota. K přísnému Zdeňku Chlopčíkovi a zkušené Tatianě Drexler se nově přidají komik Richard Genzer, který se účastnil loňské řady a jeho hodnocení není profesionální, ale spíše laicky vtipné a Jan Tománek, který se v soutěži objevil již několikrát jako profesionální tanečník.

Úvodní díl letošní řady byl věnovaný nedávno zesnulému Karlu Gottovi. Jako poctu legendárnímu zpěvákovi zatančily páry své choreografie na jeho skladby. V podání Moondance Orchestra Martina Kumžáka zazněly písně C´est la vie, Trezor, Lady Karneval, Včelka Mája a další. Tanečníci předvedli valčík, jive a sambu. První večer udělovala porota body jen na zkoušku, na ostro se začne bodovat od druhého večera. Hlasovat pro své favority mohou i diváci, a to formou SMS ve tvaru SD, mezera a číslo páru, kterému chce divák dát svůj hlas na číslo 906 11 13.

Další díly přinesou několik novinek. Kromě pocty Karlu Gottovi, která byla původně plánovaná až na druhý večer, ale vzhledem k okolnostem byla přesunuta již na večer první, se diváci mohou těšit na mnoho dalších. Čtvrtý večer bude pohádkový, šestý bude věnovaný výročí 17. listopadu a tématem bude svoboda, osmý večer s názvem Ukradený náhrdelník nabídne detektivní zápletku. Již tradičně proběhne benefiční večer na podporu Centra Paraple. Výherce bude vyhlášen ve finálovém večeru 14. prosince.

Zobrazeno 1029 krát
Naposledy upraveno: st., 16. říjen 2019 17:19
Pro psaní komentářů se přihlaste