pá., 4. listopad 2016 22:48

Hypnotická hudba kapely Zrní rozproudí Olomouc

Kapela Zrní. Kapela Zrní. Zdroj: Šimon Vejvančický
Olomouc – Alternativní skupina Zrní v rámci svého tour s názvem Česko – tibetské turné 2016 odehraje v úterý 6. prosince koncert v olomouckém Jazz Tibet Clubu. Jejich hostem bude také hudebník Loten Namling. Koncert začne v osm hodin večer a potrvá čtyři hodiny. Vstupenky jsou prozatím k dostání pouze online a koupit si je lze za 250 korun.

Skupina je patronem školy v Malém Tibetu, opakovaně vyjádřila podporu Tibeťanům hudební účastí na protestech před čínskou ambasádou a také na demonstraci při příjezdu čínského prezidenta do České republiky. Zřejmě také proto se kapela Zrní rozhodla připojit k projektu Hrajem tibetsky, jehož hlavními organizátory jsou Brontosauři v Himalájích.

„Zajímá nás téma Tibetu a obecně lidská práva,“ říká zpěvák kapely Jan Unger. „Rádi využijeme popularity a vlivu, který máme, k tomu, abychom tomuhle krásnému projektu pomohli,“ dodává.

Jak bychom mohli Zrní charakterizovat? „Jsme Zrní. Něžný atribut, kladenskej uhelnej zen,“ tvrdí o sobě kapela, která se skládá z pěti členů - Jana Ungera, Jana Fišere, Jana Juklíka, Ondřeje Slavíka a Jana Caithamla. Nechávají se inspirovat přírodou a jejími principy, krajinou, lidovou hudbou, a zároveň elektronickou dobou. Kapela je alternativní špičkou na české scéně. Jejich hudba je hypnotická, rytmická, plná neotřelých textů.

Skupina vznikla v roce 2001, slaví tedy letos svoje patnácté narozeniny. Před každým koncertem proto provozují busking, čímž vzdávají hold pouličnímu umění, ze kterého vzešli. Koncert Zrní v Jazz Tibet Clubu tak bude určitě velkým zážitkem pro všechny fanoušky české hudební alternativy.

Zobrazeno 3359 krát
Naposledy upraveno: so., 5. listopad 2016 11:32
Pro psaní komentářů se přihlaste