po., 23. leden 2017 15:31

I v malém městě se pyšní moderním kinem

Rychnov nad Kněžnou se konečně dočkal nového kina. Rychnov nad Kněžnou se konečně dočkal nového kina. Zdroj: Facebook města Rychnov nad Kněžnou
Rychnov nad Kněžnou -  Po uzavření budovy kina, odjakživa sloužící k promítání filmů, bylo malé město odkázáno na promítání jednotlivých filmů až dlouho po premiéře v malém sále, v tamním divadle. A to pouze na objednání. Nyní se využilo prostorů chátrající bývalé diskotéky a po úplné rekonstrukci se obyvatelé Rychnova dočkali nového kina, s nejnovějšími technologiemi. Dokonce i 3D promítání.

Multifunkční sál s kinem sídlí v budově Společenského centra. Má dále sloužit jako místo pro pořádání přednášek, besed či koncertů, například pro žáky základní umělecké školy. V sále dohromady sto míst k sezení. Mimo této místnosti radnice opravila i sousední prostor bývalého klubu Apaloosa. Zde vznikla nová kavárna, kde bude možné zakoupit i občerstvení k filmu. Takže i na malém městě budou premiéry filmů se vším všudy.
„Myslím si, že lidé do kina určitě chodit budou. Návštěvnost kin celoročně stoupá. Nabídka tu bude stejná jako v ostatních multiplexech, nebude chybět ani kavárna a další doplňkový sortiment. Divák tak dostane to, na co je zvyklý i ve velkých kinech," vysvětluje Karel Štrégl, jednatel rychnovské Kultury.
Celkem vyšla oprava interiéru na 18 milionů korun, plus výdaje za nejnovější promítací technologie. Sál je již nyní v provozu, a to hlavně pro koncerty a přednášky. Kino se bude slavnostně otevírat 4. května, za účasti slavného herce Jaroslava Duška a jeho představením Čtyři dohody.

Zobrazeno 2247 krát
Naposledy upraveno: st., 25. leden 2017 12:54
Pro psaní komentářů se přihlaste