út., 29. listopad 2016 12:15

Inter pod Piolim poprvé vyhrál

Hráči Interu slaví čtvrtý gól do sítě Fiorentiny Hráči Interu slaví čtvrtý gól do sítě Fiorentiny Zdroj: inter.it
Milán - Stefano Pioli se ve svém třetím utkání na lavičce Interu dočkal prvního vítězství. Jeho svěřenci v dohrávce čtrnáctého kola Serie A porazili Fiorentinu 4:2.

Pioli udělal oproti minulému ligovému zápasu dvě změny v sestavě, když za zraněného Medela nastoupil na stoperu Ranocchia a Banega nahradil ve středu pole Joaa Maria. Hostující Fiorentina učinila po výhře v Empoli pouze jedinou změnu, na pravé straně obrany naskočil místo Tomoviče Salcedo.

Hned první nebezpečná akce Interu skončila gólem, ve 3. minutě sklepl Icardi centr z levé strany na Brozoviče a ten s pomocí břevna poslal domácí do vedení. Osmělila se i Fiorentina, ale s Bernardeschiho pokusem si poradil brankář Handanovič. A tak přišla 9. minuta a zvýšení náskoku Interu. Perišič poslal do vápna přízemní centr, který gólman hostí Tatarusanu vyrazil pouze ke Candrevovi a ten už neměl problém s tím doklepnout míč do sítě. Na druhé straně se o snížení pokusil Borja Valero, ale poté, co nasadil jesličky Mirandovi, ztroskotal na Handanovičovi v bráně Interu. Udeřili tak opět domácí. V 19. minutě se míč dostal k Icardimu, kterého už nestačil zastavit ani jeden ze stoperů a Icardi se postaral o to, že nerazzurri vedli už 3:0. Fiorentina ale nesložila zbraně a i nadále zkoušela pevnost obrany Interu. Miliče s Ilicicem ještě vychytal Handanovič, v 37. minutě už to ale hostům vyšlo. Kalinič si naběhl na míč za obranu od Badelja a snížil na 3:1. V tu chvíli se zdálo, že se Fiorentina v závěru první půle nadechuje k náporu, situaci jí ale výrazně zkomplikovalo sporné vyloučení Rodrigueze, který v nastavení prvního poločasu fauloval Icardiho. Do šaten se tedy šlo za stavu 3:1 pro Inter, a Fiorentinu navíc čekalo 45 minut hry v deseti.

V druhé půli přešli hosté na rozestavení se třemi obránci a ukázali, že i v deseti budou chtít útočit. Nejprve se v 51. minutě dostal k hlavičce Astori, ale nepočínal si přesně. O pouhou minutu později se k zakončení dostal Ilicic, jeho pokus ale Handanovič vyrazil. Lehce zaskočený Inter posléze také zahrozil, ale Banegu i Perišiče vychytal Tatarusanu, i když mu v druhém případě výrazně pomohla branková konstrukce. Fiorentina tak dostala šanci vrátit se zpět do zápasu a to se jí povedlo v 62. minutě, kdy Borja Valero vyslal do brejku Ilicice, který překvapil Handanoviče zakončením na přední tyč. Inter se tak mohl bát o vítězství, které se mu stále nedařilo pojistit, protože střely Candrevy a Perišiče dokázala obrana Fiorentiny v poslední chvíli srazit na roh. O vyrovnání se na druhé straně pokusil Badelj, jeho střela z dálky ale mířila nad. Inter se uklidňující branky nedočkal ani po střele Joaa Maria, který o poločase vystřídal Kondogbiu. Portugalský záložník však ve velice nadějné pozici přestřelil. Následovala nervózní pasáž se žlutými kartami na obou stranách a fanoušci na stadionu Giuseppe Meazzy dále trnuli, jestli Inter dokáže své vedení udržet. Úplný klid jim dodal až gól Icardiho z první minuty nastavení. Domácí kapitán využil toho, že Tatarusanu střelu Perišiče pouze vyrazil a svou druhou trefou v zápase upravil na konečných 4:2.

Inter tak v tabulce přeskočil Fiorentinu a patří mu osmá příčka. V příštím kole ho čeká náročné utkání na půdě Neapole. Fiorentina ztrácí z devátého místa na Inter jeden bod a v patnáctém ligovém kole přivítá na svém stadionu poslední Palermo.

Zobrazeno 2001 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. prosinec 2016 14:32
Pro psaní komentářů se přihlaste