st., 3. říjen 2018 08:17

Italskou značku Versace má nyní ve svých rukou Michael Kors

logo módní ikony Verasce logo módní ikony Verasce Zdroj: it.wikipedia.org
New York/Miláno - Americká společnost Michael Kors, která vlastní od roku 2017 i luxusní značku Jimmy Choo si momentálně na konto připsala vlastnictví módní ikony Versace za 1,83 miliardy eur, což je zhruba 46,8 miliardy Kč. Versace se tak stane zatím poslední známou italskou firmou, která bude převzata zahraniční společností.

Konglomerát Michael Kors se přejmenoval na Capri Holdings Limited a oficiálně odkoupil italskou designérskou značku Versace. S novým vedením by mělo vzrůst číslo kamenných prodejen Versace zhruba o 100 po celém světě a značka by se údajně měla posílit i v oblasti e-commerce a tím zdvojnásobit prodej obuvi a doplňků, které momentálně tvoří cca 35% celkového zisku.

Módní značku založil v roce 1978 Gianni Versace, ten byl před 21 lety zavražděn. Rodinnou firmu od té doby vedla jeho sestra Donatella, která zůstává kreativní ředitelkou značky i po odkoupení. „Toto je velmi vzrušující moment pro Versace a závazek k této nové globální luxusní skupině,“ svěřila se Donatella tisku.

Fanoušci po zprávě, která o koupi zatím pouze spekulovala zaplavili sociální sítě s prosbami, ať se firma neprodává do amerických rukou. Po prohlášení už ale není cesty zpět a fanoušci módní značky po celém světě se bouří.

Zobrazeno 2059 krát
Naposledy upraveno: čt., 4. říjen 2018 22:26
Pro psaní komentářů se přihlaste