so., 7. listopad 2015 15:03

Jablonec konečně doma vyhrál, vykartovaná Sigma neměla šanci

Jablonec nad Nisou - V předehrávce 13. kola Synot ligy Jablonec zvítězil nad Sigmou Olomouc 4:0. Pro Jablonec to byla první výhra v lize na domácím hřišti. Domácí tým potřeboval výhru jako sůl. Poslední výhru Severočeši zaznamenali 19. záři na hřišti Baníku. Svěřenci Jaroslava Šilhavého však tentokrát nezaváhali a využili početní výhodu celkem jednoznačně.

Jablonečtí hráči šli do zápasu s vědomím, že doma letos ještě plně nebodovali. Fanoušci si však na tento zápas i přesto našli cestu a přišli podpořit svůj tým. Hned od začátku zápasu domácí hráči fanouškům ukázali, že si jdou pro tři body.

V 13. minutě Severočechům ke gólu chybělo jen pár centimetrů. Ruslan Mingazov v šestnáctce šikovně přiťukl míč k Martinovi Doležalovi a ten ve skluzu trefil břevno. Olomoucký gólman se za míčem jenom ohlédl.

Sporný moment, který určil, jakým směrem se bude zápas ubírat

V 17. minutě se odehrála sporná situace, kdy olomoucký hráč Martin Hála obdržel celkem přísnou červenou kartu. Mingazov si předkopl míč a po zákroku olomouckého beka spadl na zem. Rozhodčí Karel Hrubeš neváhal a k překvapení všech vytáhl červenou kartu. Mingazov šel na bránu sice sám, ale vedle byl ještě Rajnoch, který mohl domácího útočníka popřípadě zastavit. Proto se toto rozhodnutí rozhodčího hráčům Sigmy nelíbilo. „Naprosto přísné vyloučení, tím byl dán ráz utkání“, řekl České televizi trenér Olomouce Václav Jílek.

I přesto, že Sigma nadále hrála v oslabení, si vytvářela více šancí než Jablonec. Zahrozila v několika útočných akcích, ale vždy chyběla přesnost v koncovce. V 40. minutě se konečně domácí dočkali a vstřelili svůj první gól v zápase. Po pěkné přihrávce Martina Pospíšila poslal hlavou míč do sítě Martin Doležal. Těsně před odpískáním poločasu Jablonec přidal druhý gól. Po neúspěšném pokusu Stanislava Tecla se míč dostal k Mingazovi, který přihrál Pernicovi. Ten už šanci proměnil a střelou k tyči změnil stav utkání na 2:0.

Červenalo se i ve druhém poločase

V druhém poločase pokračoval karetní mariáš a rozhodčí Hrubeš opět vytáhl ze své kapsičky červenou kartu. V 62. minutě Rajnoch tvrdě zfauloval unikajícího Doležala. Protože už měl jednu žlutou kartu, tak rozhodčí neváhal a poslal olomouckého stopera do sprch.

Olomouc by se jistě nezlobila, kdyby utkání už skončilo za stavu 2:0. Ve zbytku zápasu si olomoučtí hráči vytvořili jedinou šanci, kterou zneškodnil brankář Hrubý. Deset minut před koncem se po další pěkné přihrávce Pospíšila prosadil i Stanislav Tecl. V 88. minutě se na pravé straně uvolnil Lukáš Masopust a přihrál před bránu Pospíšilovi. Ten svůj skvělý výkon korunoval posledním gólem zápasu. Zápas tedy skončil výsledkem 4:0 a Olomouc odjela bez zisku jediného bodu.

Pospíšilův večer

Nejlepším hráčem zápasu byl Martin Pospíšil, pro kterého byl tento zápas dost pikantní. Nastoupil totiž poprvé proti svému týmu. Pospíšil v Olomouci začínal svou profesionální kariéru. Svůj gól proto ani neslavil. Nyní prožívá skvělé období a dokonce byl nominován do reprezentace.

Václav Jílek bude mít během reprezentační přestávky jistě o čem přemýšlet. Čeká ho těžký úkol a to vymyslet sestavu proti pražské Dukle. Vykartovalo se mu totiž hodně hráčů a to není pro trenéra nikdy příjemné.

Ke sporné situaci v 17. minutě se po zápase vyjádřil i kapitán hostujícího týmu Michal Vepřek. „Nemá smysl to komentovat. Jablonec potřeboval vyhrát, tak vyhrál,“ okomentoval Vepřek České televizi.

Zobrazeno 1915 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:09
Pro psaní komentářů se přihlaste