čt., 17. listopad 2011 15:54

James Harries v Olomouci

Pokud si pracovní týden rádi proložíte trochou zábavy a dobré muziky, v Olomouci jste na správném místě. Ve středu 23. listopadu totiž na Půdě vystoupí britský písničkář, skladatel a kytarista James Harries, který už řadu let žije v Praze. Ačkoli se nejedná o jméno v českém prostředí notoricky známé, s jeho hudbou se můžeme setkat prakticky na každém kroku. Vedle vlastních alb se totiž podílel i na soundtraccích k filmům Snowboarďáci, Rafťáci, Bobule nebo Lidice.

Harries má za sebou řadu vystoupení v České republice, za dobu své činnosti se ale podíval i do mnoha dalších zemí po celém světě. V únoru a březnu u nás absolvoval turné k doposud poslednímu albu Growing Pains, o kterém se sluší zmínit, že bylo natočeno v kostele, což se podepsalo i na jeho zvuku. Recenzenti na jeho živých vystoupeních vyzdvihují nejen vynikající zpěv (prestižní časopis Rolling Stone Harriesův hlas označil slovem „golden“, tedy „zlatý“), ale i jeho smysl pro humor, který na pódiu často prokazuje.

James Harries, jehož rodina žije v severní Anglii, se do bývalého Československa poprvé dostal se školní kapelou. Už od dětství hrál na flétnu, klarinet a saxofon, všechny tyto nástroje však brzy vyměnil za kytaru a pustil se do samostatné tvorby, která mu očividně svědčí. Skládá, píše, vystupuje a narazit na něj můžete nejen v klubech či na festivalech, ale i v ulicích, kde si čas od času zahraje. Jeho hudba se těžko zařazuje do škatulek, jisté ale je, že ať už se jedná o jazz, rock, folk nebo country, sklízí vesměs velmi pozitivní ohlasy nejen u nás, ale i ve světě.

 

 

Zobrazeno 2120 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:41
Pro psaní komentářů se přihlaste