pá., 24. březen 2017 21:38

Jazzový a swingový festival ve Dvoře Králové vrcholí, zahraje na něm i Ondřej Ruml

Zahraje i kapela JEŽKOVY STOPY. Zahraje i kapela JEŽKOVY STOPY. Zdroj: www.jezkovystopy.cz
Dvůr Králové nad Labem – Na počest slavného rodáka ze Dvora Králové skladatele Rudolfa Antonína Dvorského pořádá Městské kulturní zařízení Hankův dům už 23. ročník tradičního festivalu Dny R. A. Dvorského, plného kvalitní jazzové a swingové hudby. V průběhu února a března si mohli návštěvníci zajít poslechnout kvalitní hudbu už třikrát, hlavní večer hudebního festivalu je však naplánován na 24. března.

Aktuálně mají milovníci swingové a jazzové muziky za sebou vystoupení britské bluesové zpěvačky Zoe Schwarzové, která za doprovodu na kytaru od Roba Korala, na baskytaru od Tomáše Lišky a na bicí od Tomáše Hobzeka zahájila letošní Dny R. A. Dvorského. V půlce února pak návštěvníci zhlédli Ondřeje Havelku a jeho Melody Makers, kteří zde uvedli zbrusu nový pořad „Bude to jinak! Ještě znamenitější!“. O měsíc později pak se svým divadelním představením o historii swingu a jeho nestárnoucím potenciálu zavítali do Hankova domu herci a herečky z divadla Ypsilon.

Hlavním bodem 23. ročníku hudebního festivalu bude 24. březen, kdy se v Hankově domě uskuteční velký koncert, během kterého si všichni obdivovatelé jazzu a swingu přijdou na své. „Zahraje místní Big Band Dvorský, po něm se představí JEŽKOVY STOPY, což je mladý energický orchestr zabývající se předválečnou a válečnou českou swingovou hudbou,“ láká k návštěvě ředitelka Hankova domu Zuzana Čermáková. "Závěr večera pak bude patřit JH Big Bandu Hradec Králové, se kterým jako host vystoupí zpěvák Ondřej Ruml," dodala. Koncert začne v 19 hodin. Vstupné je jednotné, 300 korun pro všechny, a je možná online rezervace na oficiálních stránkách Městského kulturního zařízení Hankův dům.

Celý festival Dny R. A. Dvorského pak zakončí 31. března v penzionu Za vodou afterparty, na které od 20 hodin zahraje kapela EKG Jazz se svými houslemi, kontrabasem, trubkou i klávesy. Návštěvníci se mohou těšit nejen na úžasnou a uvolněnou atmosféru, ale také na nezapomenutelné okamžiky protkané kvalitní jazzovou a swingovou hudbou po dobu trvání celého festivalu.

Zobrazeno 1680 krát
Naposledy upraveno: so., 25. březen 2017 10:00
Pro psaní komentářů se přihlaste