čt., 12. říjen 2017 13:00

Jihlava se promění v město dokumentu

Jihlava - Součástí podzimního období je Mezinárodní festival dokumentárních filmů (MFDF). Pojem, který je pro většinu studentů neznámý. Přitom je tento festival už mezinárodně proslulý a sjíždí se na něj návštěvníci z různých koutů světa.


Jihlavu v týdnu od úterý 24. října ovládne 21. ročník MFDF. Akce je určená nejen pro milovníky a nadšence ale i festivalové nováčky. Už několik týdnů před zahájením mají organizátoři dost práce. Na Masarykově náměstí vyrostla DIGIzone a spousta architektonických zajímavostí. Letošní ročník je ve stylu prolínajících se trojrozměrných obrazů, protože dvourozměrná scéna už nestačí.
Festival uvede přes tři sta filmů z celého světa ve 29 sekcích. Mnoho z nich bude mít právě na MFDF premiéru. Samotný program se koná na několika stěžejních místech. Hlavní promítací scéna je Dům kultury. Dalšími velkými scénami jsou Dělnický dům, Kino Dukla, DIOD, Horácké divadlo a Oblastní galerie Vysočiny (OGV I. A OGV II.). Všechna stěžejní místa jsou napojená na bílé čáry nakreslené na chodnících po celém městě, které stačí následovat. MFDF ale není jen o filmech, ale i o poznávání nových lidí na doprovodných programech či v kavárnách, které můžete nalézt v blízkosti promítacích míst a letos poprvé i v Třešti.
A jak se stát součástí festivalu? Stačí zakoupení akreditace, která je platná po celou dobu konání akce. Na oficiálních webových stránkách www.dokument-festival.cz je jednoduchý popis, jak si ji zařídit. Akreditaci je ovšem možné zakoupit i na místě. Pro návštěvníky z jiných měst organizátoři připravili i možnost ubytování se.

Zobrazeno 1784 krát
Naposledy upraveno: út., 24. říjen 2017 13:05
Pro psaní komentářů se přihlaste