ne., 9. květen 2010 15:14

Juniorské florbalistky třetí na světě

V Olomouci se v uplynulém týdnu konalo 4. juniorské mistrovství světa žen ve florbalu a Česká republika dosáhla skvělého výsledku.

Ve skupině A narazily v úterý naše reprezentantky nejprve na Slovenky, s kterými si poradily bez problémů v poměru 6:2. O den později se postavily dalším sousedkám z Polska, aby jim daly florbalovou lekci a zvítězily vysoko 10:2. Nejtěžší oříšek v podobě obhájkyň světového prvenství z roku 2008, Švýcarek, je čekal na závěr bojů ve skupině. Výkonnostní rozdíl byl znát, Češky podlehly reprezentantkám ze země helvétského kříže 6:2, ale i tak postoupily z druhého místa do semifinálového klání.

V boji o finále se svěřenkyně trenéra Maroška střetly z další florbalovou velmocí, a sice se Švédkami. Ty bohužel české hráčky o třídu převyšovaly a zvítězily hladce 12:3. V druhém semifinále pak Finsko porazilo Švýcarsko.

Česká reprezentace se tedy musela spokojit se zápasem o třetí místo se Švýcarkami. Vzhledem k výsledku ze skupiny se od našich juniorek příliš nečekalo, o to sladší však bylo vítězství 7:3 a obrovský úspěch v podobě zisku bronzových medailí – vůbec prvního cenného kovu v historii juniorských MS. Mistryněmi světa se nakonec staly Švédky, stříbro braly Finky. Absolutorium si zaslouží také olomoucké publikum – návštěvy některých zápasů přesahovaly 1000 diváků a byl dokonce překonán rekord v historii mistrovství světa juniorek, když si na finále našlo cestu 1138 florbalových fanoušků!

 Foto:  www.zensky.florbal.cz

Zobrazeno 2866 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:38

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste