út., 30. duben 2019 17:24

Progresivní festival Rosnička představí legendy scény i nové objevy

Svitavy letos čeká 9.ročník festivalu Rosnička Svitavy letos čeká 9.ročník festivalu Rosnička Zdroj: Autorka plakátu je Barbora Idesová
Svitavy- Konec června ovládne areál rybníka Rosnička ve Svitavách devátý ročník festivalu, který se primárně zaměřuje na progresivní elektronickou hudbu. Představí se DJ's, MC's a řada experimentálnch projektů. Novinkou letošního ročníku je nová, v pořadí třetí stage.

 Ve dnech od 28. do 30. června odstartuje ve Svitavách přehlídka elektronické hudby. Akce s podtitulem "hudební festival současnosti" staví na bourání stereotypů a jeho snaha spočívá v představení nových jmen hudebnímu posluchačstvu, a to především v oblasti elektroniky. "Festival Rosnička si klade za cíl představit publiku nové postupy v hudbě, nový pohled na staré styly, nový přístup k tvorbě a ohýbání zaběhlých stereotypů. Chce ukázat, že techno dávno není sprosté slovo, ale nedílná součást nynější popkultury. Stejně tak chce vybočit z nepřehledné a neprostupné šedi hudebních akcí, které si každý rok vystačí s přepsáním data. Ostatní totiž zůstává totožné," vysvětlují myšlenku festivalu jeho organizátoři.

Dostane se na techno, drum and bass nebo downtempo. Pořadatelům se podařilo do svého line-upu získat zahraniční taháky, jako jsou hudební producent Tronik Youth (UK) nebo neúnavná dvojici Fractions (RU). Zvučná jména s ambicí oslovit především rapovou základnu představují interpreti Maniak a Smack. Do Svitav rovněž zavítá už stálice současné klubové scény původem z Brna vystupující pod názvem Lowmoe, opírající svou show současně o vizuální tvorbu.

Novou krev mohou pro festival znamenat v celorepublikovém měřítku méně známí DJ's, jako třeba olomoucká Andrea Dare. Klasiku, která nejenže neurazí, ale pořád dokáže potěšit, letos představují Midi Lidi nebo slovenská rapová dvojice Modré Hory.

Hudební produkce se letos rozprostře na tři pódia. K dispozici bude main, club a city stage. Minulé ročníky na festivalu vystoupily například WWW, Vec, Tom Holič nebo Čoko Voko.

Zobrazeno 1928 krát
Naposledy upraveno: út., 30. duben 2019 22:38
Pro psaní komentářů se přihlaste