ne., 22. listopad 2009 19:50

Kabaret Kaldera

V sobotu 21. listopadu uvedlo od 19.30 h. Divadlo na cucky další reprízu Kabaretu Kaldera v příjemných prostorách Konviktu. Po představení následoval koncert multistylové olomoucké skupiny Po obědě.

Divadlo na cucky, zaměřující se především na tvorbu experimentální, alternativní a autorskou, pro sobotní večer zvolilo úspěšnou hru Kabaret Kaldera pocházející z pera mladé autorky Barbory Voráčkové, která se rovněž objevila v jedné z rolí. Premiéra představení v režii Jana Žůrka se uskutečnila 3. 12. 2007.

S dějem Kabaretu se přesuneme do cukrárny, kde obsluhuje sladká, ba až přesladká slečna Lízátko (v podání Simony Vičarové) koketující s majitelem restaurace zvaným Kápo (Tomáš Uher). Slibně začínající vztah však naruší příchod neznámého mladíka, hledajícího inspiraci k psaní komiksů. Mezi výraznou postavu představení patří Konferenciér (Adéla Nesrstová), který nás uvádí do jednotlivých scén. Příběh s detektivní zápletkou vrcholící v absurdní frašku doprovází zpěv a tanec s živou kapelou s texty Jana Plíhala. Od dějové linky odvádí i kabaretní historky a vtipy.

Inscenace se představila na několika festivalech, hostovala například v Ostravě, Veselí nad Moravou a v Hradci Králové. Zvítězila pak na soutěžní přehlídce Setkání divadel ve Valašském Meziříčí.
Pokud máte zájem Kabaret navštívit, doporučuji vám usadit se spíše v zadních řadách divadla. Jinak je docela dobře pravděpodobné, že na vás občas přiletí nějaký ten salám či gumové bonbóny.
Potenciálním divákům také radím podívat se na níže uvedené internetové stránky. Naleznete zde mimo jiné i ukázku inscenace a rozhlasovou verzi pořadu, která je volně k slyšení.

Odkazy:
www.divadlonacucky.cz
www.divadlokonvikt.cz

(FOTO: Divadlo na cucky)

Zobrazeno 2207 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:36

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste