út., 7. listopad 2017 18:03

Kandidáti na prezidenta už přibývat nebudou

Pražský hrad Pražský hrad Zdroj: www.prague.eu
Praha – Do včerejšího odpoledne museli kandidáti na psot prezidenta republiky odevzdat podpisové archy a další potřebné dokumenty pro prezidentskou kandidaturu. Ministerstvo vnitra bude v příštích dnech kontrolovat odevzdané složky a 24. listopadu oznámí přesný počet kandidátů. 

Včera vypršel čas zájemcům o titul nového českého prezidenta. Kandidáti museli do včerejšího odpoledne dodat veškeré dokumenty na Ministerstvo vnitra. Úřad teď začne kontrolovat, zda jsou všechny žádosti v pořádku. Zájemců o post prezidenta je v nadcházejících volbách osmnáct. Někteří z nich ale pravděpodobně nesplní všechny zákonné požadavky. Už dnes víme, že dostatečnou podporu sehnalo devět kandidátů. Mezi ně patří nynější prezident Miloš Zeman, Michal Horáček, Pavel Fischer nebo Jiří Drahoš.

Všechna jména chce ministerstvo zveřejnit až 24. listopadu. Do minulého prezidentského klání se přihlásilo dvacet kandidátů, zaregistrovaných jich nakonec bylo pouze devět. Kromě Miloše Zemana žádný z nich znovu nekandiduje. Volby nového prezidenta proběhnou 12. a 13. ledna příštího roku.

Zobrazeno 1985 krát
Naposledy upraveno: po., 13. listopad 2017 18:10
Pro psaní komentářů se přihlaste