čt., 24. říjen 2019 22:33

Český kanonýr Pastrňák vládne střelcům NHL

David Pastrňák v akci David Pastrňák v akci Zdroj: Reuters
National Hockey League – Český hokejista David Pastrňák zažívá povedený vstup do sezóny. S deseti vstřelenými brankami vévodí tabulce střelců. V celkové produktivitě pak díky sedmnácti kanadským bodům bere druhé místo. Třiadvacetiletý Pastrňák tak má velmi výrazný podíl na třetím místě bostonských Medvědů v rámci tabulky Východní konference NHL.

Pastrňák v letošní sezóně nepřestává hokejové fanoušky udivovat. Český hokejový útočník v devíti odehraných zápasech nastřílel obdivuhodných deset branek, což je více než třetina z celkového počtu gólů, který jeho tým dohromady vstřelil. Nejvíce se česká hvězda blýskla v zápase proti Anaheimu, kdy vstřelila všechny čtyři branky svého týmu. Pastrňák se navíc pyšní i výbornou úspěšností střelby, která se vyšplhala dokonce lehce přes 30 procent.

K deseti vstřeleným brankám Čech přidal ještě dalších sedm asistencí, což jej řadí na druhé místo tabulky kanadského bodování. Na prvního Johna Carlsona z Washingtonu sice tři body ztrácí, ale má k dobru ještě dva neodehrané zápasy. Na záda pak Pastrňákovi dýchá sedmnáctibodový Connor McDavid a šestnáctibodový Leon Draisatl, přičemž oba hájí barvy Edmontonu.

V porovnání s ostatními českými hráči je na tom Pastrňák jednoznačně nejlépe. Druhým nejlepším Čechem je totiž Tomáš Hertl, který má na svém kontě za tři vstřelené branky a tři asistence jen šest bodů. Třetí místo pak díky jednomu gólu a pěti asistencím bere Dominik Simon, jenž obléká dres Pittsburghu Penguins.

Zobrazeno 1076 krát
Naposledy upraveno: po., 28. říjen 2019 15:54
Pro psaní komentářů se přihlaste