pá., 8. březen 2019 11:19

Kapela Garbage se v červnu vrátí do Česka

Garbage vystoupí v Praze. Garbage vystoupí v Praze. Zdroj: Agentura Kvas
Praha - Po čtrnácti letech znovu navštíví Českou republiku americko-skotská čtveřice Garbage. Rocková formace v čele se zpěvačkou Shirley Manson vystoupí v pondělí 24. června 2019 v Křižíkově fontáně na pražském Výstavišti. Vstupenky za cenu 990 korun budou k dispozici od pondělí 11. března na stránkách GoOut.

Letním turné po Evropě Garbage navážou na květnovou sérii koncertů ve Spojených státech amerických. Evropskou šňůru odstartují 14. června v anglickém městě Cambridge a skončí 18. července v irském Dublinu. Pro celé turné na starém kontinentu kapela zvolila menší, netradiční koncertní prostory a festivaly. Vedle Francie nebo Holandska potěší také fanoušky v Chorvatsku, Srbsku i sousedním Slovensku. Praha je první českou zastávkou Garbage od roku 2005, kdy čtveřice vystoupila na festivalu Rock for People, který se tehdy ještě konal v Českém Brodě.

Američtí hudebníci Duke Erikson, Steve Marker a Butch Vig tvoří sestavu se skotskou zpěvačkou Shirley Manson od roku 1993. Svůj specifický zvuk kapela čerpá z alternativního rocku v kombinaci s prvky trip hopu, grunge i elektroniky. Největší popularitě se Garbage těšili v devadesátých letech, kdy vydali dvě úspěšná alba - debutové "Garbage" z roku 1995 a navazující "Version 2.0" z roku 1998. Z těchto desek vzešly hity jako "Stupid Girl", "Only Happy When It Rains" nebo "I Think I'm Paranoid". Za svou kariéru kapela prodala již více než 17 miliónů kopií svých alb a byla sedmkrát nominována na cenu Grammy. Zatím poslední, šesté studiové album s názvem "Strange Little Birds" vydali Garbage v roce 2016. Na své další desce v současnosti pracují.

Zobrazeno 1344 krát
Naposledy upraveno: pá., 8. březen 2019 16:34
Pro psaní komentářů se přihlaste