pá., 19. duben 2019 00:32

Karlovarský festival představil nové logo a spoustu novinek

Logo letošního karlovarského festivalu Logo letošního karlovarského festivalu Zdroj: Oficiální Instagram Kviff
Karlovy Vary - 54. ročník karlovarského festivalu se nezadržitelně blíží, a tak se pořadatelé rozhodli toto úterý, tedy 16. dubna, v pražském hotelu Four Seasons, představit veřejnosti spoustu novinek s ním souvisejících. Fanoušci filmového festivalu tak poprvé mohli spatřit oficiální logo festivalu pro tento rok. Už známe i obsazení letošní znělky. Jedno tajemství si ale organizátoři přeci jen nechali v rukávu.

Nejprve pořadatelé v čele s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou oznámili, kdo dostane čestnou cenu prezidenta festivalu. Letos to bude legendární kameraman Vladimír Smutný, který pracoval na filmech Kolja, Obecná škola, Tmavomodrý svět či Tobruk. Je držitelem sedmi Českých lvů. Současně působí jako pedagog na pražské FAMU.

Poté už došlo na představování loga pro tento rok. Každoročně bývá velmi originální a nápadité, a ani letošní rok nebude výjimkou. Již po pětadvacáté pochází ze Studia Najbrt, konkrétně jej navrhl designér Jakub Spurný.

Překvapivě ale vzbudilo rozporuplné reakce. Je to totiž v podstatě optický klam. Tvoří ho svislé černé pruhy, za kterými jde postupem času rozeznat číslo 54. Hlavní námitkou proti logu je jeho umístění na silnice a případné ,,klamání” řidičů, které podle některých může vést i k autonehodě. ,,Vizuál musí blikat, roztančit oči jako filmové plátno, a tak se na něj i musíte dívat z většího odstupu,” brání svůj výtvor Jakub Spurný na serveru mediaguru.cz.

V tradiční festivalové znělce má letos hlavní roli Jiřina Bohdalová. Krom znělky se bude promítat spousta filmů. Mimo jiné zdě proběhne obnovená premiéra filmu Spalovač mrtvol a festival nezapomene ani na 30. výročí sametové revoluce a představí až sedm filmů k tomuto tématu.

Jediné tajemství, které si organizátoři nechali pro sebe je, kdo letos přijede ze zahraničních hostů. Napjatí ale zůstaneme už jen chvilku. Festival totiž začíná už skoro za dva měsíce a bude probíhat ve dnech od 28. června do 6. července.

 

Zobrazeno 1568 krát
Naposledy upraveno: ne., 21. duben 2019 15:15
Pro psaní komentářů se přihlaste