čt., 21. únor 2019 20:33

Katalánci předvedli v Lyonu další nepřesvědčivý výkon. S Qlympiquem se rozešli smírně

Ani aktuální druhý nejlepší střelec Ligy mistrů Lionel Messi nedokázal vstřelit gól Ani aktuální druhý nejlepší střelec Ligy mistrů Lionel Messi nedokázal vstřelit gól Zdroj: Newsbeezer
Lyon – Osmifinálový los Ligy mistrů přivedl na scestí francouzský Olympique Lyon a španělskou FC Barcelonu. Lyon zvládl domácí zápas nad očekávání a do odvety pojede s vědomím zcela reálné šance na postup.

Úterní večer byl opět ve znamení toho nejlepšího evropského fotbalu, jehož výkop se od loňského podzimu posunul na 21. hodinu. Zatímco domácí Lyon mohl jen překvapit, fanoušci modročervených byli před tímto zápasem jako na trní. Lyon se musel obejít bez svého nejlepšího střelce Nabila Fekira a jeho absence v ofenzivě byla znát. První půle přinesla poměrně vyrovnaný průběh utkání s minimem šancí na obou stranách. Zato ve druhé půli už byla převaha svěřenců trenéra Valverdeho markantní. Barcelona zamkla domácí na jejich polovině a nastalo dobývání Lopesovy svatyně. Výrazné držení míče se však hostům v gólovou radost přetavit nepodařilo. Lyon, bránící v jedenácti mužích, stažený hluboko ve vlastní polovině, bezbrankovou remízu uhájil a na Camp Nou si tak poveze slibný výsledek do odvety.

Lyon zažívá ve francouzské Ligue 1 vydařenou sezonu. Momentálně okupuje přední příčky tabulky a dokázal porazit i dominující Paris-Saint German. Tým šlape jako hodinky a pod koučem Genesiem hraje pohledný ofenzivní fotbal.

To fanoušci Barcelony, ti tolik důvodů k radosti nemají. Jejich bilance z posledních zápasů je na první tým španělské ligy žalostná. Už to není ta Barcelona, která ničila soupeře svou ofenzivní silou a neprůchozí obranou. Trenérovi Valverdemu klub prodloužil smlouvu, což se nesetkalo s příliš pozitivním ohlasem v kruzích fanoušků Blaugranas. Suaréz je z formy, Coutinho se od svého příchodu stále hledá a hrdina z duelu s Realem Madrid Malcom sedí pouze na lavičce. Je zkrátka znát, že to v katalánském velkoklubu trošku skřípe.

Zobrazeno 1248 krát
Naposledy upraveno: so., 23. únor 2019 16:26
Pro psaní komentářů se přihlaste