ne., 17. duben 2016 20:48

Klokani bojovali jako lvi! Se Spartou remizovali 2:2.

Praha - V posledním z nedělních zápasů 25. kola Synot ligy se utkala ve Vršovicích Sparta s Bohemians. Domácí Klokani se favorizovaného soupeře rozhodně nezalekli a podali fantastický výkon. Na vyprodaném Ďolíčku dvakrát vedli. Sparta sice dokázala vyrovnat, ale remíza 2:2 je pro ni možná fatální ztrátou v cestě za titulem.

Začátek utkání se nesl ve znamení mohutné ofenzívy Sparty, ta doslova zamkla Klokany v pokutovém území. Zelenobílí se ale nedali zastrašit a útočili z brejků. A to se jim vyplatilo. Veterán Čížek vyhrál souboj s Konatém a před brankou našel Uruguayce Acostu, který z malého vápna odkrytou branku neminul.

Vedení 1:0 dodalo Bohemians odvahu a hra se více otevřela. Toho využil sparťanský Šural. Z okraje šestnáctky se však proti jeho dělovce vytasil domácí brankář Zlámal s parádním zákrokem. Na druhé straně se předvedl gólman Bičík, v souboji jeden na jednoho si poradil s Čížkem.

Vyrovnání přinesla 35. minuta, Dočkalovu přízemní střelu usměrnil patou za Zlámalova záda sparťanský kanonýr Lafata. Letenský kapitán vstřelil svůj 15. ligový gól této sezóny, díky kterému se dotáhl na první místo tabulky střelců. O to se tak dělí s plzeňským střelcem Michalem Ďurišem.

I zbytek poločasu byl velice atraktivní, obě strany aktivně útočily a sváděly ostré souboje. Další gól ale první půle nepřinesla a týmy odešly do kabin za stavu 1:1.

Do druhého poločasu vlétla Sparta stejně odhodlaně jako do prvního. Hned ve 46. minutě si Dočkal ve vápně narazil míč se Šuralem a jeho pokus jen těsně minul horní roh Zlámalovy svatyně. Domácí přidali a minimálně dorovnali tempo letenských.

Čížek se skácel ve vápně po souboji s Konatém, rozhodčí ale ukázal pouze k rohovému praporku. Tuto standardku domácí dokonale využili. K míči se dostal Švec, jeho střelu po zemi Bičík vyrazil přímo na kopačky Šmída, který z bezprostřední blízkosti poslal Klokany do vedení 2:1.

Obrovskou šanci na vyrovnání měl v 57. minutě sparťanský kapitán, který po skvělé přihrávce postupoval na branku úplně sám. V souboji jeden na jednoho se Zlámalem ale selhal a skóre se neměnilo. I zbytek hráčů však předváděl nevídané výkony a hra se přelévala z jedné strany na druhou.

Náskok zelenobílých mohl navýšit sedmatřicetiletý Čížek, kterého poslal přihrávkou do samostatného úniku Acosta, ale ve vyložené příležitosti nezamířil mezi tyče. Hned se osvědčilo staré pravidlo „nedáš – dostaneš“. Krejčí našel přízemním centrem Dočkala a ten z penaltového puntíku poslal míč přímo do šibenice branky domácích. Stav utkání byl po 63 minutách 2:2.

V 68. minutě zahrozil Bičíkovi Acosta. Jeho střela zpoza šestnáctky jen těsně minula svůj cíl. Poslat Bohemians znovu do vedení mohl Čížek. Po akci s Mosquerou ale vršovické číslo 22 namířilo svou technickou střelu pouze do tyče. Další šanci měl v 90. minutě domácí Prošek. Po skvělém brejku Klokanů ale letenské opět zachránil Bičík. Na druhé straně se proti střele z rohu zaskvěl gólman Zlámal. Rozhodčí utkání ukončil a konečný výsledek byl 2:2.

Diváci si na vyprodaném Ďolíčku užili nádherný vyrovnaný fotbal s množstvím šancí na obou stranách. Zatímco pro Bohemians je bod za remízu cenný, Spartu dnešní výsledek určitě mrzí. Plzeň zvýšila svůj náskok na čele na 11 bodů, zatímco Spartě se naděje na titul vytrácí.

Zobrazeno 1861 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:37
Pro psaní komentářů se přihlaste