po., 6. březen 2017 09:35

Kolotoč play off se rozjíždí. Boleslav jde na Ostravu, Vítkovice na Bulldogs

Radost Tomáše Chrousta (Mladá Boleslav) z branky v posledním zápase základní části Radost Tomáše Chrousta (Mladá Boleslav) z branky v posledním zápase základní části Zdroj: Facebook: Florbal Mladá Boleslav
Česká republika - Florbalová extraliga uzavřela dvaadvacátým kolem svou základní část. Podle očekávání ji ovládla reprezentanty nabitá Mladá Boleslav, která utekla druhému Chodovu o propastných jedenáct bodů. Legendární Tatran Střešovice ukončil základní část na třetím místě s pouhým jednobodovým náskokem nad rytíři z Vítkovic.

Týmy z TOP4 si tak v neděli večer vybrali své soupeře pro čtvrtfinálové bitvy. První Mladá Boleslav nezvolila pohodlné cestování do Prahy za osmými Bohemians, nýbrž zvolila dlouhou cestu na severovýchod republiky, do svatostánku FBC Ostrava. „Ostravu jsme zvolili, protože věříme, že přes ní vede nejsnadnější cesta do semifinále. A v play off jsou pak každé síly navíc důležité. Věříme, že sérii zvládneme v nejkratší možné době,“ zhodnotil pro ČT výběr svého celku obránce Radim Křenek.

Druhý Chodov si zopakuje tři roky staré čtvrtfinále s otrokovickými pantery. Tehdy byli úspěšnější borci z Moravy a Chodov v sedmi zápasech vyřadili. Trenér Chodova David Podhráský však své volbě bezmezně věří. „Probírali jsme to s týmem, většina rozhodla, že padne volba na Otrokovice. Těšíme se, že si zahrajeme ve skvělé atmosféře, uděláme si výlet mimo Prahu a také, že nás zápasy kvalitně připraví na semifinále,“ sebevědomě prohlásil lodivod modrobílých.

Třetí čtvrtfinálovou dvojici tvoří pražské celky Tatran Střešovice a FbŠ Bohemians. Mezi oběma týmy je mnoho různých propojení, které slibují opravdu jiskřivou bitvu plnou zajímavých momentů. Ex-Střešovický playmaker a nynější trenér Bohemians v jedné osobě, Michal Jedlička, neskrýval po určení čtvrtfinálových soupeřů zklamání. „Moc jsme si přáli Boleslav nebo Chodov. Zápasy s Boleslaví se nám v základní části dařily, věřili jsme si na ně. I když udělali rekord a ovládli základní část, nám jejich hra vyhovuje. Chtěli jsme i Chodov, hrají na pár hráčů, takže se dají dobře přečíst, ale když si vybíral Tatran, tak bylo jasné, že si vybere jako třetí nás. Pro nás to není úplně špatná volba, je to pražské derby, nemusíme nikam jezdit, soupeř je to hratelný. Když do toho půjdeme zodpovědně a sebevědomě, může to být pěkná a vyrovnaná série, samozřejmě chceme urvat postup,“ zhodnotil Jedlička.

Poslední vyřazovací bitvy svedou Vítkovice s brněnskými Bulldogs. Týmy ze čtvrtého a pátého místa se střetnou ve čtvrtfinále již poosmé, naposledy tomu tak bylo v sezoně 2013/2014. Statistiky však mluví ve prospěch Vítkovic. Buldoci tuto sezonu potvrzují, že se s nimi ve špičce tabulky též musí počítat. „Máme radost, těšíme se na ně už delší dobu. Vítkovice respektujeme, naším cílem je však postoupit a vyjít z této série silnější, než jsme teď před ní,“ sebevědomě hlásí brněnský trenér Jan Kadlec.

Veškeré čtvrtfinálové bitvy se rozběhnou o nadcházejícím víkendu, 11. – 12. března. Uvidíme, zda budeme svědky překvapujících výsledků, či se potvrdí statistiky a favorizované týmy postoupí zcela suverénně. 

Zobrazeno 1954 krát
Naposledy upraveno: čt., 9. březen 2017 12:45
Pro psaní komentářů se přihlaste