út., 10. listopad 2015 10:04

Kondogbia trefil výhru Interu

Turín - Ve dvanáctém kole italské Serie A změřil síly Inter Milán s domácím Turínem. O tom, že si nakonec všechny body z nedělního zápasu odvezou hosté, rozhodl v 31. minutě Geoffrey Kondogbia.

Oba týmy začaly opatrně a vypadalo to, že se čeká, kdo udělá chybu jako první. Jedna přišla v desáté minutě, když domácí kapitán Glik ztratil míč před vlastním vápnem a následnou akci Interu zakončil Icardi, který ale svou hlavičkou netrefil bránu. O deset minut později se do nadějného brejku vydal domácí Bruno Peres, jeho střela z dvaceti metrů ale Handanoviće neohrozila.

První velká příležitost přišla ve třicáté minutě hry. Po rohu domácích se odražený míč dostal k Benassimu, který vystřelil zpoza vápna, ale jeho technickou střelu zastavilo břevno. Jen o minutu později udeřil Inter. Nagatomo rozehrál přímý kop, který Palacio hlavou prodloužil na zadní tyč, kde už byl připravený Geoffrey Kondogbia a levačkou uklidil míč do sítě. Pro tuto letní posilu z Monaka to byl premiérový gól v dresu Interu. Zbytek poločasu byl už bez větších šancí, za zmínku stojí pouze pokusy Belottiho s Icardim.

Po pauze začali domácí zostra. Ve 48. minutě rozehráli nakrátko rohový kop, Molinaro odcentroval do vápna, kde se k zakončení dostal Quagliarella, kterého ale vychytal Handanović. Ten si poradil i s následnou dorážkou Belottiho a udržel stav 1:0 pro Inter. Následovala dvacetiminutovka bez výraznějších příležitostí, hru kouskovala střídání a vše pomalu směřovalo k vítězství Interu. To se ještě pokusil změnit Quagliarella, ale jeho střelu z 80. minuty opět kryl milánský brankář. Když pak v 88. minutě vychytal i Vivese, mohli hráči Interu slavit další tři body.

Pro Inter to byla osmá výhra v této ligové sezóně. Nerazzurri jsou po dvanáctém kole Serie A druzí za Fiorentinou, FC Turín zaznamenal už šestý ligový zápas v řadě bez výhry a v tabulce mu patří jedenáctá příčka.

Zobrazeno 1880 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:35
Pro psaní komentářů se přihlaste