ne., 2. prosinec 2018 19:53

Kontrakt na poslední chvíli: William Nylander podepsal na šest let s Torontem

William Nylander v NHL William Nylander v NHL Zdroj: nhl.com
Toronto - Dvaadvacetiletý švédský hokejový útočník William Nylander se dohodl na šestileté smlouvě na 41,4 milionu dolarů s týmem Toronto Maple Leafs. Novou smlouvu musel podepsat do soboty 1. prosince,  23:00 SEČ, jinak by si už v letošní sezóně v NHL nezahrál. Smlouvu podepsal na poslední chvíli. Nylander kvůli dlouhodobým neshodám s vedením Toronta vynechal šestadvacet zápasů.

Mladý hokejový útočník William Nylander podepsal novou šestiletou smlouvu se svým dosavadním týmem Toronto Maple Leafs. Za šest let si má vydělat 41,4 milionů dolarů.

Kvůli dlouhotrvajícím neshodám v jednáních s Torontem vynechal šestadvacet zápasů v NHL. Nylander požadoval vyšší plat než mu mohlo Toronto nabídnout, nakonec se však na nové smlouvě s ročním příjmem 6,9 milionů dolarů dohodli.

„Pracovali jsme na tom společně a jsme moc rádi, že to vyšlo," uvedl generální manažer Kyle Dubas. „Mluvil jsem s Williamem během celého toho procesu často. Vím, že je teď velice šťastný, a my s ním. Bylo by nepříjemné, kdyby nemohl v této sezoně hrát NHL. Je to špičkový mladý hráč. Jsme rádi, že je zpátky," dodal.

V minulé sezóně si Nylander připsal v 82 zápasech základní části 61 bodů za 20 branek a 41 asistencí. V play off zaznamenal v sedmi duelech čtyři body za gól a tři přihrávky.

Williama Nylandera si na draftu NHL v roce 2014 vybralo z osmého místa Toronto Maple Leafs. Za kanadský tým doposud odehrál celkem 185 utkání a získal 135 bodů za 48 gólů a 87 asistencí. Ve třinácti duelech v bojích o Stanley Cup přidal dva góly a šest asistencí.

Ve svých dvaadvaceti letech se může pyšnit titulem Mistra světa z roku 2017. Na tomto mistrovství byl se sedmi góly vyhlášen nejlepším střelcem turnaje.

Zobrazeno 2150 krát
Naposledy upraveno: st., 5. prosinec 2018 18:25
Pro psaní komentářů se přihlaste