pá., 8. březen 2019 21:06

Korunka Velké Losiny předala svůj první finanční dar

KORUNKA VELKÉ LOSINY pomůže nemocným dětem i sociálně slabším rodinám. KORUNKA VELKÉ LOSINY pomůže nemocným dětem i sociálně slabším rodinám. Zdroj: www.olkraj.cz/
Olomoucký kraj - V rámci tiskové konference nového charitativního projektu Korunka Velké Losiny, která se konala ve středu 6. března, předali členové spolku svůj první charitatvní dar. Ten převzali rodiče malého pacienta, který trpí metabolickou poruchou. 

„Severní část regionu byla a stále ještě je v některých směrech opomíjena. Činnost charitativních a neziskových organizací se sídlem v Olomouci sem většinou nedosahuje, proto vznik Korunky Velké Losiny velmi vítáme a budeme podporovat,“ řekl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Dalibor Horák. Činnost organizace přivítal také radní Olomouckého kraje Ivo Mareš, který bude spolku z pozice lékaře poskytovat konzultace. Třetím ambasadorem se stal krajský zastupitel a bývalý starosta Velkých Losin Miroslav Kopřiva.

Během představení Korunky Velké Losiny předali zástupci spolku a kraje první šek v hodnotě 50 tisíc korun. Dar si převzali rodiče šestiletého Jiříčka, který trpí mukopolysacharidózou čtvrtého typu. Jedná se o velmi progresivní onemocnění. Kvůli chybějícímu enzymu na zpracovánávní mukopolysacharidů nevylučuje pacientovo tělo žádné odpadní látky a ty se mu hromadí v různých částech těla a orgánech. Protože děti s touto nemocí končí zravidla na invalidních vozících, využije rodina peníze na přestavbu domu, který musí být bezbariérový a také na výdaje spojené s léčbou a rehabilitací.

Navazuje na zlínskou tradici

Další šek v hodnotě přes 6 700 korun předali spolku zaměstnanci Termálních lázní Velké Losiny. Tyto peníze půjdou na podporu nemocných dětí. Na tento rok spolek také naplánoval nejrůznější charitativní projekty. V nejbližší době také spustí webové stránky, prostřednictvím nichž budou moci lidé žádat o finanční či materiální podporu. 

Korunka Velké Losiny je charitativní projekt, který vznikl na začátku tohoto roku na severu Olomouckého kraje. Spolek si klade za cíl podporovat nemocné, hendikepované a opuštěné děti nebo také sociálně slabé rodiny. Organizace navazuje na historii charitativní společnosti Korunka Luhačovice, která funguje již 15 let ve Zlínském kraji, a za dobu své existence vybrala na pomoc dětem a rodinám více než deset milionů korun. 

 

Zobrazeno 1359 krát
Naposledy upraveno: ne., 10. březen 2019 22:48
Pro psaní komentářů se přihlaste