po., 20. duben 2020 16:09

Krajský úřad v Olomouci dnes obnovil běžnou pracovní dobu

Ode dneška je vstup do krajského úřadu opět otevřený Ode dneška je vstup do krajského úřadu opět otevřený Zdroj: flickr.com
Olomouc- Úřady po České republice obnovují pracovní doby. Dnes se tak stalo v Olomouci nebo v Litovli. Zvýšené hygienické podmínky ale stále platí. Stejně tak doporučení, aby se lidé úřadům spíše vyhýbali.

 


V polovině března krajský úřad v Olomouci upravil kvůli Koronaviru pracovní dobu. Dnes omezení končí a úřad funguje v hodinách jako dříve. Ředitel krajského úřadu Lubomír Baláš ale nadále doporučuje využívat spíše písemnou, elektronickou nebo telefonickou komunikaci.

„Lidé mohou znovu vyřizovat svoje záležitosti v časech, na které byli zvyklí. Tedy každý pracovní den od 08:00 ráno. V pondělí a ve středu do 17:00, v úterý do 15:00 a ve čtvrtek i v pátek do 14:00. Pořád ale platí, že by k nám měli přicházet jen ve výjimečných a zdůvodněných případech. Navíc musí dodržovat zvýšená hygienická opatření stanovená ministerstvem zdravotnictví,“ řekl Baláš. Povinnost zakrytých úst a dodržování dvoumetrového rozestupu tedy stále platí. Hromadné akce jako školení a semináře se zatím na úřadě konat nebudou.

Dnes otevře pro veřejnost městský úřad také Litovel. „Vstup do budovy bude regulován a občanům doporučujeme před návštěvou úřadu telefonicky kontaktovat úředníka příslušné agendy,“ píšou na webu města.

Přístup do úřadů veřejnosti postupně povolují po celé republice. Samozřejmostí je však pravidelné dezinfikování povrchů a dodržování hygienických návyků.

Zobrazeno 964 krát
Naposledy upraveno: po., 20. duben 2020 18:29
Pro psaní komentářů se přihlaste