ne., 4. březen 2018 10:59

Královna Kapeska se vrací na divadelní prkna

Část obsazení muzikálu Část obsazení muzikálu Zdroj: Facebook Královna Kapeska-muzikál
Praha – Společnost PIXA PRO přichází s novým muzikálem Královna Kapeska, který je volným pokračováním muzikálu Kapka medu pro Verunku. Premiérové představení proběhne 7. března v divadle Hybernia. Královna Kapeska bude již čtvrtým pohádkovým muzikálem společnosti PIXA PRO. Mimo Kapky medu pro Verunku uvedla také muzikály Alenka v kraji zázraků a Sněhová královna.

Za vznikem Kapesky stojí opět scénáristické duo manželů Aleny a Jana Pixových. „Je zajímavé, jak se všichni těší na zkoušení. Pro nás autory je to velmi příjemné a povzbuzující. Doufáme, že nám ten elán vydrží,“ říkají manželé Pixovi. Režie se ujal Juraj Čiernik, který si jako pomocnou režisérku přizval Ivanu Korolovou, která se tedy tentokrát nepředstaví v jedné z rolí, jak tomu bylo v Kapce medu pro Verunku. Hudbu k celému představení složil Tomáš Beran a texty písní Kristýna Pixová. Choreografie se opět ujala Petra Parvoničová a kostýmy, stejně jako v předchozím muzikálu, vytvořila Evženie Rážová.

Nový příběh přinese pokračování osudů královských rodin Zlatovlásky, Popelky, Honzy a Královny přírodních sil Kapesky. Děj se bude opět odehrávat na kouzelném ostrově, kde tentokrát půjde o záchranu života Kapesky, o který bude usilovat Král temných sil Kates.

„Hraji krásnou roli, miluji písničky, které v muzikálu zpívám. Věřím, že to bude stejně krásná pohádka jako byla Kapka medu pro Verunku,“ uvedla na tiskové konferenci Martina Pártlová, která opět ztvární hlavní roli Kapesky. V roli Královny přírodních sil se bude alternovat s Janou Zenáhlíkovou. V muzikálu se opět představí i Peter Strenáčik, který v předchozím muzikálu hrál myslivce Jirku. Tentokrát ale ztvární zápornou postavu Krále temných sil Katese. „Vlastně poprvé ztvárním záporáka, nesmrtelného jako peklo samo – samolibého sebehladiče Katese. Nesmírně mne ta role baví – pohybově, hudebně i herecky,“ řekl Strenáčik.

V dalších rolích uvidíme již známé muzikálové herce jako je například David Gránský, Anna Julie Slováčková, Lukáš Randák či Michaela Nosková. Větší prostor tentokrát získají i dětští herci v rolích potomků hlavních hrdinů z předešlé Kapky medu pro Verunku.

Zobrazeno 2009 krát
Naposledy upraveno: st., 7. březen 2018 15:07
Pro psaní komentářů se přihlaste