ne., 25. říjen 2015 13:18

Lake Malawi opět zahrají v Olomouci, tentokrát akusticky

Indie rocková kapela Lake Malawi v čele s Albertem Černým, bývalým studentem angličtiny na Univerzitě Palackého, se po dvou měsících vrací do Olomouce. Tentokrát vystoupí v rámci koncertní šňůry s názvem Furch Tour přímo na univerzitní půdě, v kapli Božího Těla na bývalém Jezuitském konviktu. Koncert se uskuteční 10. listopadu od 19 hodin.

Jak už napovídá umístění koncertu, nepůjde o běžné klubové nebo festivalové vystoupení. Tento koncert se dokonce obejde úplně bez elektroniky. Lake Malawi zahrají pouze akusticky, bez mikrofonů a reproduktorů. Inspirací k uskutečnění takového koncertu jim byla tzv. „obýváková“ So Far Session v britském Brightonu, kdy lidé seděli na sedačkách a na koberci v malé útulné místnosti. I na Konviktu se koncert odehraje ve velmi komorní atmosféře, vstupenek šlo totiž do prodeje pouze padesát.

Na Furch Tour kapela také pro publikum i pro sebe předem určuje dress code. Na facebookové události se jasně píše: „all in black“, tedy celý/celá v černém. Je jen otázkou, zda skutečně všichni návštěvníci tento předpis dodrží.  V opačném případě by se totiž někteří jedinci mohli paradoxně cítit jako „černé ovce“.

Lake Malawi si na olomoucký koncert přizvali olomouckou kapelu No Distance Paradise, což dělá tuto zastávku Furch Tour výjimečnou – na žádném jiném z jedenácti koncertů totiž nikdo jiný kromě Lake Malawi nevystupoval.

Turné odstartovalo 14. října v Brně a skončí 12. listopadu v Plzni, přičemž v Praze se uskuteční koncerty dva. Na všechna vystoupení je k dispozici pouze padesát lístků. Zakupují se přes službu smsticket a stojí 269 korun. Na žádném z míst se lístky nebudou prodávat před koncertem.

Zobrazeno 2106 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:14
Pro psaní komentářů se přihlaste