po., 9. leden 2012 14:02

Legenda se vrací do Arsenalu Londýn

6. 11. 2012 oznámil Arsenal Football Club na svých internetových stránkách o dosáhnutí dohody hostování Thierryho Henryho. Francouzský útočník, hrající v současnosti za New York Red Bulls, bude dres s kanonem na prsou oblékat dva měsíce. Tento překvapivý krok Arsena Wengera je reakcí na absenci dvou útočníků (Chamakh, Gervinho), kteří se na začátku roku zúčastní Afrického poháru národů.

Henry trénoval s londýnským klubem i přes Vánoce, protože v USA se nyní fotbalová liga nehraje. Jednání o hostování legendy klubu a bývalého kapitána kanonýrů se však zdrželo kvůli neshodě obou týmů na placení pojištění. Thierry tedy trénoval v Londýně, ovšem nemohl zasáhnout do ligových bojů.

Situace se ale vyřešila, "Gunners" tedy mohou oslavovat návrat svého oblíbeného hráče. Kladně se o jeho příchodu vyjádřili všichni hráči současného i bývalého kádru. Sám útočník však přiznává, že nepřichází, aby se stal hrdinou, ale kvůli pomoci manažerovi, který mu pomohl stát se hvězdou světového formátu. Fanouškům Red Bull také vzkázal, že se do New Yorku na začátků přípravy vrátí a pomůže týmu zvítězit v MLS a že dvouměsíční hostování nic nemění na vztahu ke klubu, kterému nyní patří,tedy New Yorku.

Prvním zápas, ve kterém by mohl nastoupit, se hraje už dnes. Arsenal přivítá od 20:45(SEČ) v rámci FA Cupu Leeds United. Možná i s Henrym v sestavě.

 

ZDROJ:

http://www.arsenal.com/home

 

Zobrazeno 2303 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste