čt., 17. květen 2018 23:00

Legendární Casillas ještě nekončí

Iker Casillas po podpisu nové smlouvy Iker Casillas po podpisu nové smlouvy Zdroj: https://twitter.com/FCPorto
Portugalsko – Fotbalový brankář Iker Casillas si ještě nejméně o rok prodlouží kariéru. S portugalským Portem podepsal novou roční smlouvu.

V médiích se dlouho spekulovalo o odchodu Casillase z týmu FC Porto. Některá média dokonce zmínila jeho úmysl úplně ukončit po současné sezóně fotbalovou kariéru. Sedmatřicetiletá legenda španělského fotbalu ale nakonec všechny překvapila. Iker Casillas, který před portugalským angažmá dlouhých šestnáct let hájil branku Realu Madrid, se dohodl s Portem na prodloužení smlouvy o jeden rok a s vrcholovou fotbalovou scénou se tedy nakonec ještě neloučí. V uplynulé sezóně vychytal „San Iker“ Portu první mistrovský titul po pěti letech a v příští sezóně se tak představí také v Lize Mistrů. „Zůstat v Portu bylo navzdory všem spekulacím celou dobu mým cílem,“ řekl novinářům.

Legendární brankář toho už za svou kariéru stihl více než dost. Byl kapitánem španělského národního týmu, za který odchytal více než 160 zápasů a za tu dobu se jednou stal mistrem světa a dvakrát mistrem Evropy. S madridským Realem se navíc hned pětkrát radoval ze zisku španělského titulu a třikrát zvítězil v Lize Mistrů. Z jeho individuálních ocenění vyčnívá jeho pětinásobný zisk ocenění nejlepšího brankáře světa. Ta získal mezi lety 2008-2012.

Zobrazeno 2352 krát
Naposledy upraveno: út., 29. květen 2018 10:26
Pro psaní komentářů se přihlaste