út., 30. říjen 2018 07:14

Letošní Noc divadel se ponese v duchu Československa

Noc divadel letos sdruží Česko i Slovensko Noc divadel letos sdruží Česko i Slovensko Zdroj: Facebook Noci divadel
Olomouc - Rok se s rokem sešel a Olomouc i další města opět rozzáří den, nebo spíš noc, otevřených dveří všech divadel. Datum těchto oslav navíc letos tematicky vychází na 17. listopad, a tudíž není překvapením, že se tento ročník bude nést v duchu historie české a slovenské pospolitosti. Těšit se můžeme na různé workshopy, pohledy do zákulisí, netradiční představení či diskuze, a to buď zdarma, nebo za symbolické vstupné. Po celém Česku i Slovensku budou mít návštěvníci možnost navštívit více než 500 akcí.

V rámci Olomouce můžete navštívit například Muzeum Umění – Divadlo hudby, kde vás čeká už v 15 hodin například výtvarně divadelní workshop pro rodiny s dětmi do 5 let. V 19:30 se můžeme těšit na improvizační „zápasy“, kde budou hosty improvizátoři z Bratislavy. Při představení vás naladí do dob společné republiky a její rozdělení i přátelské vztahy dneška. To vše bude navíc doprovázeno živou hudbou a zapojením diváků do hry.

Mezi divadla nabízející své dveře dokořán bude i Divadlo Na cucky. Děti se zde mohou těšit na výtvarnou dílnu, při níž rozvinou svou fantazii, kritické myšlení a odbourají stereotypy při práci architektů. Workshop pro děti začne již ve 14 hodin.

Divadlo myslelo také na úplně nejmenší, proto přijalo pozvání i slovenské Divadlo pro batolata s hrou Fedér Teáter – Lilli. Interaktivní obrazové představení nabídne podněty pro motorický i emoční rozvoj batolete. Hrát se bude hned ve dva časy, a to ve 14:30 a následně v 16:00. Nacuckovaný den otevřených dveří pak v 19 hodin zakončí slovenský hudebník a skladatel Tomáš Gregor se svou kapelou.

Další divadla či spolky budou svůj program zveřejňovat postupně na stránkách nocdivadel.cz.

Zobrazeno 1574 krát
Naposledy upraveno: út., 30. říjen 2018 20:22
Pro psaní komentářů se přihlaste