ne., 7. duben 2019 20:27

Liberec porazil Kometu a ujal se vedení v sérii

Šarvátka před libereckou brankou Šarvátka před libereckou brankou Zdroj: www.hc-kometa.cz
Brno – Dnes pokračovala semifinálová série play-off Tipsport extraligy mezi Kometou Brno a Bílými Tygry z Liberce. Po dvou vyrovnaných zápasech na severu Čech, ve kterých bral každý tým po jednom vítězném bodu, se tyto dva celky utkaly na půdě obhájce titulu.

 

Na první branku diváci nečekali dlouho. Po necelých dvou minutách utkání překonal Čiliaka hostující útočník Birner. Kometě se podařilo vyrovnat v polovině první třetiny, kdy se v přesilovce prosadil Němec po nahrávce Erata.

V 15. minutě mohl vrátit šelmám vedení Redenbach, jeho projektil ovšem skončil pouze na horní tyči brněnské svatyně. Na konci první periody tedy na kostce v domácí DRFG Aréně svítil nerozhodný stav 1:1.

Ve druhé dvacetiminutovce gól nepadl, i když byli hosté dvakrát velmi blízko. Nejdříve ve 34. minutě zazvonila opět tyč za Čiliakovými zády, podruhé pak brněnský gólman vytáhl fantastický zákrok betonem proti Jelínkově střele, jenž zakončoval přečíslení po chybě Štencela.

Ve třetí třetině se již hosté dočkali. Ve vlastním oslabení připravili Lakatoš společně s Vlachem o kotouč Erata a druhý jmenovaný pak po samostatném úniku poslal kus pryže k levé tyči brněnského brankáře.

Liberec mohl ještě pět minut před koncem zvýšit svůj náskok, ale Birnerův nájezd Čiliak chytil, načež se Ordošovi nepodařilo dorazit puk do prázdné branky. Kometa zkoušela v závěru hrát powerplay, ale ta branku nepřinesla. Tygři tak dokázali na brněnském ledě zvítězit 2:1 a vzali si zpět jednozápasové vedení.

Stav série: HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec 1:2

Zobrazeno 1157 krát
Naposledy upraveno: ne., 7. duben 2019 20:38
Pro psaní komentářů se přihlaste