pá., 2. říjen 2015 07:58

Liberec šokoval Marseille

V rámci druhého kola základních skupin Evropské ligy zamířil tým ze severu Čech do francouzského Marseille a po vítězství 1:0 může celek trenéra Trpišovského slavit první tři body.

Vítězství libereckých se nerodilo lehce. Francouzský favorit měl několik velkých příležitost už po deseti minutách hry. Tu první neproměnil Ocampos, když se mu ve skluzu nepovedlo dotlačit balón do odkryté brány. Půl minuty na to se musel poprvé ukázat brankář Koubek, když si poradil se dvěma nepříjemnými střelami zpoza vápna. Další výborný zákrok předvedl mladý brankář v třiadvacáté minutě proti střele, kterou po rohu mezi tyče umisťoval Batshuayi. První náznak šance měli liberečtí až po půl hodině hry. Po rozehrání volného přímého kopu se na zadní tyči zjevil Šural, ovšem bránící hráč mu balon na poslední chvíli ukopl. Do kabin tak šly oba týmy smírně.

Druhý poločas začal stejně, jako skončil ten první. Francouzi rychle kombinovali, liberečtí po většinu času jen bránili. Zákrok večera předvedl Koubek po šedesáti minutách hry. S tečovanou střelou, která mu letěla do protipohybu, si však dokázal poradit. Odražený míč mohl do napůl odkryté klece doklepnout Ocampos, ovšem ani tentokrát se jeho pokus mezi tři tyče nevešel. Když se ani dál fotbalistům Marseillie nedařilo vstřelit branku, udeřili z ojedinělého rohového kopu hosté. Pět minut před koncem se ve vápně nejlépe zorientoval Coufal a střelou, která prosvištěla mezi velkým počtem bránících hráčů, zaskočil jak brankáře Mandandu tak domácí diváky. „Odtrénoval jsem zápasy, ve kterém jsme měli absolutní převahu, třicet střel, ale nevyhráli jsme. Vždycky jsem si říkal, proč takový zápas nezažiju někdy obráceně. Teď to přišlo v takhle velkém zápase,“ řekl pro Českou televizi trenér Jindřich Trpišovský.

Když rozhodčí ukončil utkání, napočítali statistici deset střel mezi tyče domácích oproti jedné, kterou vyslali hráči Liberce. Díky ní se jim povedlo v tabulce dotáhnout svého dnešního francouzského soupeře. „O postup se ještě popereme. Asi nikdo nečekal, že tady dnes vyhrajeme. Příště máme Groningen, a kdybychom ten zápas zvládli, hned by to vypadalo lépe,“ pronesl po utkání střelec večera Coufal.

Zobrazeno 1852 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:00
Pro psaní komentářů se přihlaste