po., 24. duben 2017 14:51

Fajnšmekři z okolí Liberce budou moci potěšit své chuťové buňky

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat i nezvyklé pokrmy Návštěvníci budou mít možnost ochutnat i nezvyklé pokrmy Zdroj: Bosch Fresh Festival
Liberec – Velký kuchařský boom probíhá v České republice již delší dobu. Každá televizní stanice má minimálně jeden svůj kuchařský pořad, knihkupectví jsou zavalena nespočtem kuchařek a ani časopisy s nejrůznějšími kuchařskými vychytávkami a recepty rozhodně na pultech trafik nechybí. Proto přijměte pozvání na největší český festival dobrého jídla a pití.

Od roku 2011 je Bosch fresh festival každoroční záležitostí, která nemá obdoby. Letos se na výjimečné kulinářské zážitky mohou těšit i fanoušci ze severu Čech - poslední květnový víkend se totiž hostitelským městem festivalu stane Liberec. Festival výborných pokrmů v minulosti hostilo mnoho měst, tento rok ovšem padla volba krom severočeského Liberce ještě na Pardubice, České Budějovice a Plzeň. Že se jedná o opravdu prvotřídní gastronomickou akci potvrzuje i fakt, že záštitu nad celým festivalem převzal ministr zemědělství Marián Jurečka.

Během dvou dnů se v Liberci představí nespočet restaurací, možnost bude ochutnat také víno a pivo, které se těší na severu republiky velké oblibě. Mimo jiné si budete moci pochutnat i na kávě vybrané z nejlepších kaváren v kraji. Hlavní tváří festivalu bude jako každý rok všem dobře známý mistr vaření Zdeněk Pohlreich, těšit se návštěvníci mohou i na Marcela Ihnačáka nebo Petra Stupku. Právě tito špičkoví kuchaři budou návštěvníkům k dispozici v době jejich cooking shows.

Chybět ovšem nebudou ani pokrmy ze zahraničí, na které láká pořadatel festivalu Martin Nauš. „V minulých letech jsme si všimli velkého zájmu lidí o vše, co souvisí se zahraniční gastronomií. Proto jsme se rozhodli pojmout letošní ročník jako takovou malou cestu napříč kulinářským světem. Návštěvníci tak mohou ochutnat kuchyni indickou, vietnamskou, americkou, francouzskou, středomořskou a další.“ Dodává také, že pevně věří, že si první ročník festivalu v Liberci nenechá nikdo ujít a návštěvníci budou stejně jako v ostatních městech nadšení atmosférou, programem i všemi chutěmi.

Pokud tedy rádi poznáváte nová jídla nebo se chcete něčemu novému v oblasti gastronomie přiučit, tak neváhejte a přijďte 27. a 28. května 2017 do Parku bazénu v Liberci. V sobotu bude v celém areálu probíhat program mezi 10:00-20:00 a v neděli pak od 10:00 do 17:00 hodin. (vstupné na místě je v sobotu i v neděli 100,-Kč, stejně tak jako vstupné v předprodeji).  Liber

Zobrazeno 1893 krát
Naposledy upraveno: po., 24. duben 2017 21:45
Pro psaní komentářů se přihlaste