st., 18. březen 2020 15:44

Lipsko má zájem o Sparťana Hložka

Adam Hložek nastupuje za národní tým U21 Adam Hložek nastupuje za národní tým U21 Zdroj: AC Sparta Praha
Praha - Letenský ofenzivní hráč Adam Hložek by dle německého deníku Sport Bild mohl posílit bundesligový celek Lipsko. Aktuálně třetí tým nejvyšší německé soutěže se poohlíží po náhradě za útočníka Tima Wernera, o kterého usiluje anglický Liverpool.

Sedmnáctiletý Hložek má dle serveru Tranfermarkt aktuální hodnotu přes sedm milionů eur. Vedení Sparty ale částku vidí posazenou ještě výš. O potenciálním prodeji by uvažovali až kolem hranice 20 milionů eur. Takovou nabídku ovšem doposud nikdo nepředložil.

Ve Spartě je fotbalista vázaný smlouvou až do roku 2022, kdy mu bude necelých dvacet let. „Adam není pouze velký talent pro Spartu, ale pro celý český fotbal. Nesmíme však zapomínat, že pořád jde o velmi mladého kluka. Nemůžeme nic uspěchat,“ vyjadřuje se k Hložkovi sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Vedle Lipska experti často zmiňovali i další možné celky, jejichž barvy by Hložek mohl hájit. V zimním přestupovém období o něm uvažovala Borussia Dortmund, která ale místo něj přivedla Nora Erlinga Hålanda. V únoru pak v médiích zaznívala italská Neapol.

Ve Fortuna lize nastupuje Hložek od svých šestnácti let a svůj první ligový gól vstřelil jako nejmladší hráč v samostatné české soutěži, o tři dny tak překonal příbramského Tomáše Pilíka.

Zobrazeno 1232 krát
Naposledy upraveno: st., 18. březen 2020 18:50
Pro psaní komentářů se přihlaste