po., 5. prosinec 2016 20:33

Lišky ukradly všechny body Orlům

Znojemský brankář Schwarz Znojemský brankář Schwarz Zdroj: hcorli.cz
Znojmo – Na jih Moravy přijely lišky z Bolzana. Italský tým měl na Znojmo náskok 9 bodů, přesto se očekával vyrovnaný souboj. Městský hokejový stadion byl opět vyprodán, čemuž pomohla i početná skupina hostujících fanoušků. Domácí skórovali pouze jednou a to na Italy nestačilo, Bolzanu podlehli 1:3.

Zápas začal hodně zostra, už ve druhé minutě se do velké příležitosti dostal domácí útočník Egger. Z přečíslení dva na jednoho dostal Egger přihrávku od Palmieriho, trefil ale pouze střed brány. Poté se hra ustálila a hrál se vyrovnaný hokej. K větší šanci se dostal Plíhal ve 14. minutě. Italský brankář ale puk vyrazil a s následnou dorážkou neuspěl ani Špaček. Chvíli na to se mohli domácí radovat, kdyby Yellow Horne v přesilové hře před prázdnou bránou netrefil pouze brankovou konstrukci. Přesilovou hru nakonec domácí přece jen využili. Opět to byl Yellow Horne, který zpoza brány přihrál Bartošovi a ten i v pádu dokázal zakončit.  Další ohrožení italského gólmana přišlo až v závěru první třetiny. Lattner ze samostatného nájezdu trefil jen tyč.

Stejně jako v první třetině, i v té druhé viděli diváci jeden gól. Střelu Seymoura od modré čáry neudržel brankář Schwarz a z dorážky vyrovnával osamocený Olesuk.

Zbylé dva góly padly ve třetí třetině. První z nich padl v poslední sekundě přesilové hry hostů. Kearney našel pasem podél hřiště Reida a ten z první trefil odkrytou bránu. Znojmo se soustředilo více na útočení a nechávalo volné mezery v obraně, kterých hosté využívali. Gól, který by utkání rozhodl, ale nevstřelili.  Dvě minuty před koncem si vzal domácí trenér oddechový čas a stáhl Schwarze. Toho hosté využili a v posledních dvou sekundách rozhodl Olesuk. 

Zobrazeno 1969 krát
Naposledy upraveno: po., 5. prosinec 2016 23:46

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste