út., 15. říjen 2019 15:03

Litvínov uhájil domácí led, Zlín porazil 5:1

Richard Jarůšek, střelec druhé branky Litvínova Richard Jarůšek, střelec druhé branky Litvínova Zdroj: hcverva.cz
Litvínov – V rámci 10. kola Tipsport extraligy ledního hokeje se spolu v neděli utkaly dva týmy okupující spodní příčky tabulky – domácí Litvínov a hostující Zlín. Na Zimním stadionu Ivana Hlinky diváci viděli gólově bohatý zápas, ze kterého vyšli lépe domácí hráči. Litvínov ovládl utkání poměrem 5:1. Výborný výkon předvedl především domácí brankář Janus, který měl na svém kontě 46 úspěšných zákroků.

První třetinu ovládli Zlínští

Hned začátek utkání ukázal, že se diváci nebudou nudit. Oba týmy do zápasu vlétly s vervou. K vidění byl pohledný útočný hokej s několika šancemi na obou stranách. Důležitým momentem úvodní třetiny byla první přesilová hra, kterou měli hosté v jedenácté minutě po faulu Hübla k dispozici. Hozenou rukavici Berani hned zvedli. Freibergsovu ránu od modré čáry usměrnil lehkou tečí do litvínovské branky Pavel Sedláček, jenž poslal svůj tým do vedení 1:0.

Za nedlouho dostali hosté další šanci na zvýšení stavu, jelikož se faulem provinil Myšák. Kruté chvíle ale Verva díky svému gólmanovi přečkala. V devatenácté minutě pak domácí brankář Janus zaúřadoval znovu, když vychytal velmi nebezpečnou střelu Noska, který pálil z bezprostřední blízkosti. Do kabin tak hostující hráči odcházeli s jednobrankovým vedením v zádech.

Verva otáčí skóre na svou stranu

Domácí hráči na nic nečekali a hned zkraje druhého dějství srovnali se svým soupeřem krok. Ve 23. minutě Juraj Mikúš přihrál kotouč Františku Gerhátovi, který bekhendovou střelou překonal hostujícího brankáře. Vstřelená branka Litvínovu vlila krev do žil. Domácí se drali do útoku, což také ve 27. minutě znovu zužitkovali. Ščotka při hře čtyři na čtyři našel před brankou osamoceného Jarůška, který svou přesnou střelou poslal Litvínov do vedení 2:1.

Vedení Litvínovu ale nemuselo dlouho vydržet, jelikož se o chvíli později faulem provinil Kubát. Berani ovšem této příležitosti nevyužili. Oba týmy měly poté k dispozici ještě jednu početní výhodu, stav se ovšem nezměnil. Změna přišla až ve 36. minutě, kdy se na led z trestné lavice vracel Říha. Domácí obránce získal puk od Gerháta po špatné zlínské rozehrávce. Říha se dostal do samostatného úniku, ve kterém na druhý pokus překonal Čiliaka. Litvínov se tedy ujal vedení 3:1. Dvoubrankový náskok si domácí hráči také nesli do začátku třetího dějství.

Litvínov si kráčí pro tři body

Zlín se ze všech sil pokoušel otočit zápas na svou stranu. Domácí brankář Janus byl ale proti. Slovenský gólman v černožlutých službách chytal jednu střelu za druhou. Naopak to byla opět Verva, kdo se prosadil. Ve 44. minutě Martin Hanzl usměrnil do branky Štichovo nahození od modré. Litvínov se díky tomu ujal již tříbrankového vedení.

Těžkou zkoušku domácí museli zvládnout ve 45. minutě, kdy fauloval Mikúš a Jarůšek. Druhý jmenovaný dostal dokonce pětiminutový trest a Berani hráli přesilovou hru 5 na 3. Kruté chvíle domácí nakonec i díky skvěle chytajícímu Janusovi zvládli. Verva si tak kráčela za třemi body, které v poslední minutě potvrdil gólem do prázdné branky Zlína domácí Ščotka. Litvínov tedy po výhře 5:1 uhájil svůj domácí led a připsal si tři cenné body.

„My jsme dnes byli trochu šťastnější a v oslabení ve třech se nám to podařilo sehrát. Zvítězili jsme, je to pro nás důležitý krok, ale jen dílčí. Čeká nás další těžké utkání a my se budeme muset snažit za každou cenu bodovat a vyhrát,“ ohodnotil utkání pro hcverva.cz Radim Skuhrovec, trenér litvínovského celku.

Zobrazeno 991 krát
Naposledy upraveno: st., 16. říjen 2019 17:21
Pro psaní komentářů se přihlaste