po., 13. březen 2017 21:14

Litvínov vyhrál první utkání čtvrtfinále a ujal se vedení v sérii 1:0

Zápas Litvínova proti Hradci Králové. Zápas Litvínova proti Hradci Králové. Zdroj: mountfieldhk.cz
Hradec Králové – V pondělí od 18 hodin začalo první čtvrtfinálové utkání v extralize ledního hokeje mezi domácím Hradcem Králové a hostujícím Litvínovem. V sérii na čtyři vítězná utkání Litvínov zvítězil v poměru 3:2 a má tedy po prvním zápase zatím blíže postupu do semifinále.

Utkání začalo zostra. Litvínov se od začátku musel bránit, protože domácí do utkání parádně vlétli. Jako první zahrozil Picard. Na druhé straně však vytáhl parádní zákrok proti osamocenému Martynkovi domácí gólman Rybár. Poté měli domácí výhodu přesilové hry, ale prosadili se až v osmé minutě zásluhou Kukumberga, kterého bekhendovou přihrávkou našel Bednář. Domácí se dál tlačili do šancí, ale Litvínov odolával. Proto v 19. minutě srovnal hostující Válek, který dorazil puk do odkryté klece po Kubátově střele. Do šaten tedy hráči odcházeli za stavu 1:1.

Na začátku druhého dějství domácí ubránili oslabení při vyloučení Deje. Poté ale zase nevyužili nabídnutou přesilovou hru. Do poloviny druhé třetiny zápas pokračoval bez velkých šancí, až v 30. minutě se ocitl v dobré pozici Lukeš. Ten však zvolil místo střely nahrávku, kterou zlikvidovala domácí obrana. Chuť si ale spravil o dvě minuty později, když ve vlastním oslabení při špatném střídání domácích v přečíslení dvou na jednoho zvolil střelu a tentokrát se nemýlil - 2:1.

V úvodu třetí části domácí přečkali oslabení a vrhli se do útoku. Z mezikruží nebezpečně pálil Červený, po Bednářově akci se nedostal k zakončení před odkrytou brankou Knotek. Na druhé straně měli slibné šance Jurčík a v zápětí Pavlík. Ani oni ale neuspěli. Poté po pasu Pavlase nepřekonal Januse Picard a Litvínov v 51. minutě odskočil na rozdíl dvou branek. Radek Pilař nahodil z poloviny hřiště puk na Rybára, ten jej pouze vytěsnil před sebe a pohotový Martynek jej dorazil za jeho záda. Následný tlak domácích a pokus o vyrovnání přinesl pouze gól 20 vteřin před koncem z hole Džerinše, což nezměnilo nic na tom, že Litvínov uhájil těsné vítězství 3:2 a ujal se v sérii vedení 1:0.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas

13. 3. 2017

MOUNTFIELD HRADEC KRÁLOVÉ  2:3  HC VERVA LITVÍNOV

(1:1, 0:1, 1:1)

BRANKY A NAHRÁVKY: 8. Kukumberg (Jaroslav Bednář, Gregorc), 60. Džerinš (Köhler, Šimánek) - 19. Válek (Kubát, J. Doležal), 32. Lukeš, 51. Martynek (K. Pilař, Z. Sklenička).

HRADEC KRÁLOVÉ

Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pavlas - Červený, Džerinš, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, T. Knotek, Picard - Köhler, Dragoun, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

LITVÍNOV

Janus - Kubát, Sörvik, Gula, F. Pavlík, K. Pilař, Z. Sklenička - Martynek, V. Hübl, Lukeš - Jurčík, M. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Gerhát, Trávníček - Válek, K. Reichel, J. Doležal. Trenéři: Rulík a D. Stránský.

ROZHODČÍ: Hradil, Lacina - Gebauer, Lederer. VYLOUČENÍ: 3:4. BEZ VYUŽITÍ. V OSLABENÍ: 0:1. DIVÁCI: 6890 (vyprodáno). STAV SÉRIE: 0:1.

OHLASY TRENÉRŮ:

Václav Sýkora (Mountfield HK):

Čekali jsme, že Litvínov začne aktivně. Přesto jsme se jako první dostali do vedení, ale bohužel jsme ho neudrželi dlouho a hned přišlo vyrovnání. Důležitým momentem byla naše přesilovka, kdy jsme inkasovali gól po špatném střídání. Neodhadli jsme situaci, soupeř nám ujel do přečíslení dva na jednoho. Tam jsme znervózněli a poznamenalo to výkon v celé druhé třetině, který nebyl dobrý. Ve třetí jsme se zvedli, byli jsme v útoku aktivnější a trochu víc jsme se udrželi na puku. Měli jsme i pár šancí, ale bohužel jsme nedokázali srovnat a pak jsme ještě inkasovali dost nešťastnou třetí branku. Snížení na 2:3 pak už přišlo pozdě, zkusili jsme power play, ale na to byla velice krátká doba. Ztratili jsme první utkání, musíme se připravit na zítřek a podat lepší výkon.

Radim Rulík (HC Verva Litvínov):

Inkasovali jsme jako první a abychom v zápase měli šanci, potřebovali jsme první třetinu neprohrát. To se nám podařilo a vyrovnali jsme. Z hlediska hry bylo pro zápas strašně důležité, aby se Hradec nedostal do náskoku a neuklidnil se. Druhou třetinu jsme vůbec nesehráli zle a ve třetí jsme to ubojovali. Cesta k vítězství byl i gól z brejku v oslabení, navíc se nám oslabení hlavně ve druhé polovině zápasu dařila.

Zobrazeno 1908 krát
Naposledy upraveno: út., 14. březen 2017 18:59
Pro psaní komentářů se přihlaste