so., 6. duben 2019 19:17

Liverpool urval vítězství v závěru, Burnley opět vyhrálo

Jordan Henderson (Liverpool) po vítězství nad Southamptonem Jordan Henderson (Liverpool) po vítězství nad Southamptonem Zdroj: Liverpool FC/FB
Anglie - V důležitém zápasu proti Southamptonu zachovali hráči Liverpoolu chladnou hlavu, a i přes nepříznivý průběh v prvních minutách otočili zápas a vrátili se před Manchester City na první místo. Citizens však mají ještě zápas k dobru, a tak se souboj o prvenství stává čím dál více atraktivnější s blížícím se koncem sezóny. Týmu z Burnley se podařilo podruhé za sebou vyhrát, když porazil Bournemouth 3:1, díky čemuž nakročili k úspěšné záchraně v Premiere League.

V pátečním utkání byli Liverpoolští jasnými favority, ale veselejší byli v úvodu hráči domácího Bournemouthu, jelikož se už v 9. minutě trefil Long, který se po prodlouženém centru ocitl sám ve vápně a vytěžil z této příležitosti gól. Ještě před poločasem se Reds podařilo srovnat zásluhou Keity, který hlavou prostřelil domácího brankáře. V závěru zápasu se do úniku dostal Salah, když předvedl svou rychlost a na závěr vstřelil branku. Ta pro něj byla jubilejní - padesátá. O poslední gól se postaral v 59. minutě příchozí Henderson, jenž nejdřív na branku nahrál a poté v 86. minutě sám vstřelil a rozhodl o vítězství Liverpoolu 3:1.

V sobotu po obědě se v akci představilo dalších šest týmů. Na programu byl zápas Burnley, které zavítalo na hřiště Bournemouthu, kde za každou cenu potřebovalo bodovat, což se hráčům tohoto klubu ze severu Anglie nakonec podařilo a odvezli si důležitou výhru 3:1.

Pro Burnley to byl důležitý krok k záchraně v nejvyšší soutěži. Dalším byl na programu zápas již sestupujícího Huddersfieldu a Leicesterem. Lišky, které v sezóně 2015/16 napsaly jednu z nejhezčích pohádek ve fotbale, když získaly titul na úkor velkoklubů jako Manchester City nebo Manchester United, vyhrály už po čtvrté v řadě a po výhře 4:1 se dostaly na sedmé místo tabulky. O výhru se postaral hlavně Jamie Vardy, jeden z hrdinů historického titulu, vstřelením dvou gólů. Za zmínku stojí i branky Tielemanse a Maddisona, kteří se oba trefili krásnou střelou z poza vápna.

Posledním zápasem sobotního programu byl střet Newcastelu s Crystal Palace. Avšak o výhře Palace rozhodl jediný gól, kdy byl nejdříve ve vápně podražen Zaha a následnou penaltu nekompromisně proměnil Milivojevič, pro nějž to byla již třetí penalta v posledních čtyřech zápasech Premiere League.

Zítřejší program nabídne pouze jeden zápas, a to Everton vs. Arsenal a poté v pondělí derby týmů z Londýna - Chelsea a West Ham United.

Zobrazeno 1205 krát
Naposledy upraveno: so., 6. duben 2019 19:31
Pro psaní komentářů se přihlaste