čt., 8. prosinec 2016 10:32

Lucie Bílá potěší Bílými Vánocemi v Olomouci

Lucie Bílá již několik let zpříjemňuje předvánoční čas svými koncerty Lucie Bílá již několik let zpříjemňuje předvánoční čas svými koncerty Zdroj: www.luciebila.cz
Olomouc – Vánoce se kvapem blíží a již brzy nám předvánoční čas přijede zpříjemnit Lucie Bílá svými Bílými Vánocemi. Zavítá do šesti měst České republiky, mezi která patří i Olomouc. Populární zpěvačka vystoupí ve středu 14. prosince od 19 hodin v kongresovém sále NH Collection Olomouc. Doprovázet ji bude kapela známého českého klavíristy a skladatele Petra Maláska.

Letos naše osmnáctinásobná zlatá slavice oslavila padesáté narozeniny a její gratulanti se sešli na každém koncertu. Ceny startují na 590 korunách. Vstupenky jsou již k dostání na Ticketstream.cz a na pobočkách tohoto prodejce.

Lucie Bílá je řadu let nejpopulárnější zpěvačkou. Od samého počátku devadesátých let se objevuje ve většině muzikálů české scény (Bídníci, Zahrada rajských potěšení, Dracula, Krysař). Domovskou scénou jí je divadlo Ta Fantastika, jehož je spolumajitelkou společně s producentem Petrem Kratochvílem a kde účinkovala po dobu tří let v hlavní roli muzikálu Johanka z Arku, za kterou získala cenu Thálie.

V oblasti hudební scény vydala Lucie Bílá řadu sólových alb se kterými dobyla žebříčky tuzemských hitparád, její hity „Ave Maria“, „Láska je láska“, „Trouba“, „eSeMes“ či „Miluji Tě“ zná skoro každý. Za její osudová setkání lze považovat dlouholetou spolupráci s dvojicí Soukup/Osvaldová a také nejen jevištní partnerství s klavíristou a skladatelem Petrem Maláskem.

Mohli jste ji také vidět v některých filmech či pohádkách. Zazářila v úspěšné pohádce Princezna ze mlejna, ve filmech Král Ubu, Čas dluhů nebo v televuzním seriálu O ztracené lásce v roli hodné Pavoučnice. Měla i autorský pořad Lucie na Bílo, kde kromě pěveckého talentu vynikl i um scénaristický a moderátorský. Ten absolutně prokázala hlavně v pořadu MISS Desetiletí.

Za své největší dosavadní úspěchy Lucie považuje svá dvě vystoupení na hudebním festivalu Pražské jaro 98. Podařilo se jí to jako první popové zpěvačce v historii.

Je mnohonásobnou držitelkou mnoha prestižních cen - televizních cen Týtý, Českého slavíka, cen Akademie populární hudby, cen Thália a dalších významných ocenění. Díky svému velkému talentu téměř „na všechno“, smyslu pro humor a poskytnutí pomoci těm, kteří to nejvíc potřebují, se Lucie Bílá řadí mezi nejpopulárnější a nejoblíbenější osobnosti naší země.

Zobrazeno 2040 krát
Naposledy upraveno: čt., 8. prosinec 2016 15:00
Pro psaní komentářů se přihlaste