so., 9. duben 2016 16:45

Majálesový měsíc je tu

Ostrava - Organizátoři Majálesu před tradičním festivalem přichystali pro návštěvníky několik akcí, které budou probíhat během celého dubna. Majálesový měsíc odstartovali vypouštěním balónků na Masarykově náměstí ve středu 6. dubna. Na zahájení vystoupily kapely Falcon Parkour a Roots Company. Svůj program mělo i studentské Rádio Kolej a Hitrádio Orion. Návštěvníci měli k dispozici také klidovou chill out zónu.


Celý následující měsíc budou provázet sportovní a literárně-divadelní aktivity. Cílem je ukázat lidem, že Ostrava není mrtvým městem, že žije. Hlavně její poněkud vylidněné centrum. Před festivalem, který začne 4. května, proběhne třeba literární noc, kapelové semifinále v Barráku, D’n’b warm-up, skate contest nebo rock’n’Majáles. Detaily o každé akci zveřejňují pořadatelé na stránce Majálesu postupně. Jen místo a čas je dopředu u všech akcí stanovený.

Dvacátý druhý ročník je nabitý velkým množstvím kapel. Vystoupí například Slza, Walter Schnitzelsson, Skyline, Xindl X nebo UDG. Nebudou chybět ani energií nabití Wild Tides, Vypsaná fiXa a Pipes and Pints. A to je jen zlomek účinkujících. Koncerty proběhnou v industriálním areálu Dolní oblasti Vítkovic. Program připravila Stavovská unie studentů Ostrava.

Zobrazeno 2146 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:24
Pro psaní komentářů se přihlaste