po., 8. duben 2019 20:23

Malajsijský golfista zemřel během turnaje v Číně

Golfista Arie Irawan. Golfista Arie Irawan. Zdroj: Zhuang Liu
Sanya - Golfista Arie Irawan zemřel ve věku 28 let v neděli ráno ve svém hotelovém pokoji. Důvody jeho smrti jsou podle všeho přirozené, avšak koroner zatím zprávu nedokončil. Závěrečné kolo turnaje vedení zrušilo, když po třech kolech získal titul Trevor Sluman.

"Byl to neuvěřitelně populární hráč, kterého si oblíbili spoluhráči i zaměstnanci," prohlásil Greg Carlson, výkonný ředitel PGA Tour v Číně. Malajsijec na turnaji v Sanya neprošel 36. jamkovým cutem, navzdory tomu zůstával dál na místě. Irawan pobýval ve svém pokoji v Sheraton Sanya Resort nedaleko golfového klubu Yalong Bay Golf Club. Jeho spolubydlící, Američan Kevin Techakanokboon, který se připravoval na finálové kolo, si povšiml že Irawan leží v posteli a nekomunikuje. Techakanokboon zavolal spoluhráče Gunna Charoenkula, který přišel společně s Američanem Shotaro Banem. Po chvíli dorazila také Charonekulova manželka, která mluví plynule Mandarínsky a zavolala sanitku. Po 45 minutách snahy o oživení záchranáři prohlásili golfistu za mrtvého.

"Je to hrozná tragédie, která zasáhla nás všechny, kteří jsme součásti golfové rodiny tady v Číně. Arie tady hrál v roce 2018 při svém prvním celém roce na Tour. Jsme zarmouceni touto zprávou a posíláme naší upřímnou soustrast jeho ženě a rodině," pokračoval Greg Carlson. Před tímto turnajem neprošel cutem na zahajovacím turnaji PGA Tour China v Chongqingu.

Rodák z Kuala Lumpur jako teenager opustil Malajsii a vystudoval na golfové stipendium univerzitu v Tulse obor manažerské informační systémy. V roce 2013 se stal profesionálem a vrátil se do Asie, aby se věnoval golfové kariéře. V roce 2016 si připsal debut v PGA Tour na turnaji v Clearwater Bay Open v Hong Kongu. Před rokem odehrál svou první celou sezónu, kdy startoval na deseti turnajích a dosáhl na jedno umístění v TOP 10.

Zobrazeno 1470 krát
Naposledy upraveno: út., 9. duben 2019 18:27
Pro psaní komentářů se přihlaste