út., 17. říjen 2017 21:41

Malířka Léna Brauner připravuje novou výstavu

Výstava v Kasárně Karlín bude trvat pouze tři dny. Výstava v Kasárně Karlín bude trvat pouze tři dny. Zdroj: Jan Šída, Právo
Praha - Alternativní malířka a ilustrátorka Léna Brauner připravuje novou prodejní výstavu s názvem Za zrcadlem. Vernisáž se uskuteční v pátek 20. října v pět hodin odpoledne. Výstava potrvá pouze tři dny. Snové výjevy nevšední mladé malířky Lény Brauner budou k vidění v Kasárně Karlín.

Výstavu ukončí koncert samotné malířky, která se v nedávné době začala mimo výtvarné umění zajímat také o hudbu. „S mým kamarádem a producentem Jiřím Burianem nahráváme elektronické album. On ho postavil po hudební stránce, já zpívám v anglickém jazyce. Budeme hrát v klubech ve dvojici s podporou světelné performance mého přítele Světlonoše,“ uvedla malířka pro novinky.cz. V rámci derniéry se mohou návštěvníci těšit také na autogramiádu nebo na vystoupení Pierra Urbana, které začne v osm hodin večer a zakončí tak celou výstavu.

Léna Brauner je mladá umělkyně, v jejíchž obrazech se nachází snové krajiny a svérázné bytosti. Z její tvorby je cítit dětská naivita a nevšední pohled na realitu. Nekonvenční malířka se nezaměřuje pouze na všední umělecké materiály. Pracuje nejen s barvou, ale její tvorbu obohacují i výtvory z čokolády, sušenek nebo jehličí. V současné době se také zajímá o tetování. „Jsem začátečník a kůže jako materiál je k pokreslení skvělá, ale je to materiál živý, stále si na něj zvykám. Udělala jsem dvě takové akce – zkouška ohněm – při kterých jsem tetovala veřejně. Jednou na Hollaru, podruhé v Kavárně co hledá jméno. Tatérka ale zatím ještě nejsem, protože vůbec netetuju. Nemám hotový zdravotnický kurz, a lpím na to, abych měla všechno v pořádku, než s tím začnu“, uvedla malířka v rozhovoru pro lidovky.cz.

Zobrazeno 3945 krát
Naposledy upraveno: st., 18. říjen 2017 18:30
Pro psaní komentářů se přihlaste